Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, čestitamo liječnicama i liječnicima , Hrvatski dan liječnika 26.2.

Svim liječnicama i liječnicima čestitamo Vaš dan, 26.2. Hrvatski dan liječnika.

 

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)

Tratinska 27/1 (poštu slati isključivo na Kopernikova 3)
Zagreb
https://udrugahrvatskihpacijenata.hr/
https://www.facebook.com/udrugahrvatskihpacijenata.hr

Dragi naši, dragi moji

Hrvatski dan liječnika obilježava se u spomen na 26. veljače 1874. godinu, kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor kao osma liječnička udruga u Europi, s ciljem unapređenja medicinske struke.

Mi u Udruzi hrvatskih pacijenata Vam želimo da se izborite za još bolje svoje mjesto u društvu i solidarnom javnom zdravstvenom sustavu.

Kada bih se nas u UHP-a pitalo najveće plače u našem društvu u skladu sa mogućnostima bi trebali imati odgovorni, dostupni, humani i stručne liječnice i liječnici (ne liječnici političari ) a onda ispod svi ostali.

Znamo da je vaš posao zahtjevan i odgovoran ali Vas najsrdačnije molimo da Vam oboljeli a posebno siromašni i bolesni budu na prvom mjestu.

Život za nas u UHP-a je najveće bogatstvo, nažalost mnogi od nas to u pravom smislu shvate kada im nenajavljeno i podmuklo stigne bolest i uđu u labirint solidarnog javnog zdravstvenog sustava.

Bol ne zna čekati. Bol ne razumi liste čekanja i probleme u društvu i zdravstvu.

Još jednom Vam čestitamo Vaš dan, Hrvatski dan liječnica i liječnika i iskreno zahvaljujemo za sve dobro što činite za dobrobit nas oboljelih.

S poštovanjem

U Zagrebu 26.2.2022.

Predsjednik
Marijo Drlje dipl.oec.

0