Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, želimo vam čestit Božić i svako dobro u Novoj godini .

U ime prava na liječenje na načelu solidarnosti molimo zdravstvenu vlast u novoj reformi SJZS, zabranite miješanje praksi i tako sačuvajte naše opće dobro, SJZS.

 

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Tratinska 27 (poštu slati na Kopernikova 3)
Zagreb
https://udrugahrvatskihpacijenata.hr/

https://www.facebook.com/udrugahrvatskihpacijenata.hr

Čestitka za Božić i Novu 2022..jpg

 

Dragi naši, dragi moji

Vesele božićne blagdane te puno sreće i obilje zdravlja u 2022. godini vama, vašim obiteljima i suradnicima želimo svi mi u UHP-a.

U tijeku je pokušaj nove reforme SJZS, ali nas je strah , da je to nastavak tajkunizacije našeg općeg dobra, solidarnog javnog zdravstvenog sustava (SJZS).

Svima koji su solidarni i vole našu Hrvatsku je jasno da bez zabrane miješanja praksi u novom pokušaju reforme nema spasa SJZS.

Nama u UHP-a  se čini da i ovu reformu nevidljivo  (neki članovi radne skupine su tamo kao ukras demokracije jer ni jedan član ne može vidjeti što drugi član predlaže) iz sjene vode neki pohlepni lobisti tajkunizacije SJZS.

Smatramo da je 2022. godina jako važna za opstojnost našeg općeg dobra, SJZS i zbog toga tražimo od Vlade Republike Hrvatske, neka se konačno hrabro i državnički odupre pritisku nekih pohlepnih lobista tajkunizacije i zaustavi nastavak tajkunizacije SJZS. Tražimo od zdravstvene vlasti da na načelu solidarnosti osigura pravo cijelom hrvatskom puku na dostojanstvo u bolesti i umiranju . Tražimo dostupnost prava na kvalitetno liječenje, u SJZS na zlatnom standardu, u trenutku potrebe, a po odluci savjesnih, stručnih, odgovornih i humanih zdravstvenih djelatnika u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu .

Ukoliko ove naše prijedloge zdravstvena vlast uvaži, sigurni smo da će svi oboljeli i njihove obitelji na načelu solidarnosti imati Božić u 2022 godini 365 dana.

Marijo Drlje dipl. oec.

U Zagrebu 24 .12.2021.

0