Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, pitamo ministra Beroša, tko se sve ne smije cijepiti protiv koronavirusa?

Kada i ako dobijemo odgovor, objavit ćemo ga ovdje:

Tratinska 27/1 (poštu slati isključivo na Kopernikova 3)

U Zagrebu 22.studenog. 2021.

UHP/21-96

MOLIMO VAS ZAUSTAVITE TAJKUNIZACIJU  (i kroz miješanje praksi) NAŠEG OPĆEG DOBRA, HRVATSKOG PUKA.,   SOLIDARNOG JAVNOG ZDRAVSTVENOG SUSTAVA,   Učinite to već jednom, jer je Hrvatska druga najsiromašnija zemlja u EU !!!

REPUBLIKA HRVATSKA

Ministru zdravstva

izv. prof. dr. sc. Vili Beroš dr, med.

Poštovani gospodine ministre Beroš

imamo potrebu odmah na početku najiskrenije  zahvaliti se svim zdravstvenim djelatnicima koji rade vrlo, vrlo, težak posao sa covid oboljelima u cijeloj Republici Hrvatskoj.

Gospodine ministre Beroš jako puno oboljelih (koji imaju alergiju, koji boluju od autoimunih bolesti i koji primaju skupu terapiju itd…) u zadnjih desetak dana , na razne načine nam postavljaju upite, smiju li se cijepiti pored svojih raznih bolesti , ali nitko (svi prebacuju odgovornost od sebe) im ne zna točno i jednostavno odgovoriti.

Pitamo Vas gos ministre Beroš zašto se oboljelog šeta od šaltera do šaltera, a nigdje ne može dobiti jednostavnu i točnu pisanu informaciju o svom zdravstvenom problemu.

MOLIMO VAS gos ministre Beroš žurno donesite jednostavno , jasno napisan naputak  (proceduru) tko ne smije primiti cjepivo i u kojim slučajevima, i što oboljeli u takvim situacijama trebaju učiniti.

Pitamo Vas gos ministre Beroš tko triba izdati pisanu potvrdu ako se oboljeli ne smije cijepiti protiv korona virusa?

Bez takvog jednog javnog  napisanog, jednostavnog, svima razumljivog stručnog naputka tko ne može primiti cjepivo protiv korona virusa, vi koji pozivate na cijepljenje po našim iskustvima iz upita oboljelih, samo stvarate PANIKU kod nekih oboljelih i rušite i ono malo povjerenja u Vas i vaše suradnike koje još imate u hrvatskom puku .

Pitamo Vas zašto do sada javno nije napisan, jednostavan svima razumljiv,  takav naputak i javno objavljen  i onda bi svi u sustavu morali svakom oboljelom dati tu informaciju i na taj način olakšali oboljelima njihovo liječenje..

Molimo Vas nemojte nas upućivati na zakone te i te, točke te i te, to ostavite za vaše odnarođene neke suradnike koji “prodaju maglu”, a mi Vas molimo za jednostavan i svima razumljiv naputak koje se kategorije oboljelih ne smiju cijepiti i što u takvim slučajevima raditi i njihovi obiteljski liječnici i oboljeli.

Nažalost u javnom prostoru je previše samoreklamiranja i govora i forme, a premalo sadržaja nama običnim smrtnicima razumljivog. Molimo Vas za jednostavnu i svima razumljivu komunikaciju na svim razinama prema oboljelima, a tada smo sigurni da će stanje biti puno bolje nego danas .

Tražimo od Vas gospodine Ministre Beroš, da ne prosljeđujete ovaj predmet  HLK jer u nju nemamo povjerenja (svi naši predmeti koji su završili tamo u ovih 17 godina našeg humanitarnog rada su zaključili, citiramo “sve je rađeno po pravilima struke”), već da na razini MIZ-a ispitate  sadržaj Pritužbe i po službenoj dužnosti donesete odgovarajuću odluku.

U nadi Vaše pozornosti i pozitivnog odgovora nama u UHP-a , želimo Vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.

Marijo Drlje dipl.oec.