Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, ministre Beroš, kako se obračunavaju dani u toplicama, kalendarski ili stvarno po danima kada su oboljeli imali terapije?

Kada dobijemo odgovor objavit ćemo ga ovdje.

———- Forwarded message ——–
Šalje: marijo drlje <marijodrlje1@gmail.com>
Date: ned, 12. ruj 2021. u 13:07
Subject: Kako se obračunavaju dani u toplicama, kalendarski ili stvarno po danima kada su oboljeli imali terapije? Oboljeli u toplice ne idu samo ležati i jesti, već provoditi terapije i liječiti se.
To: <pisarnica@miz.hr>, <kabinet@miz.hr>,

Tratinska 27/1 (poštu slati isključivo na Kopernikova 3)

U Zagrebu 12 rujna 2021.

UHP/21-71

MOLIMO VAS ZAUSTAVITE TAJKUNIZACIJU  (i kroz miješanje praksi) NAŠEG OPĆEG DOBRA, HRVATSKOG PUKA.,   SOLIDARNOG JAVNOG ZDRAVSTVENOG SUSTAVA,   Učinite to već jednom, jer je Hrvatska druga najsiromašnija zemlja u EU !!!

REPUBLIKA HRVATSKA

Ministru zdravstva

izv. prof. dr. sc. Vili Beroš dr, med.

Poštovani gospodine Ministre Beroš , molimo Vas za jednostavan razumljiv svima i točan odgovor na postavljeno pitanje , a pitanje glasi , je li po zakonima ako toplice broj dana računaju kalendarski, a ne po broju odobrenih dana u kojima oboljeli moraju dobiti terapiju?

Pitamo Vas je li blagdani i vikendi ,  (neradni dani) kada oboljeli ne dobivaju terapiju u stacionarnim rehabilitacijama se računaju u odobrene dane terapija?

Napominjemo da oboljeli u toplice ne idu samo ležati i jesti, već provoditi terapije i liječiti se.

Pitamo Vas je li to po zakonu ako je oboljelima odobreno 21  dan stacionarne rehabilitacije , a dobiju stvarno 14 (ili 16) vježbi i stručnu pomoć (ostali dani su neradni vikendi , gdje oboljeli samo leže i hrane se..) je li u tom slučaju HZZO-a plaća 21 dan stacionarne rehabilitacije ili 14 dana kada su stvarno oboljeli dobivali u stvarnosti stručnu pomoć i liječili se?
Pitamo Vas kako toplice ispostavljaju račun HZZO-a ili po stvarno učinjenim terapijama ili po kalendarskim danima provedenim u toplicama ?

Molimo Vas za detaljan i jednostavan odgovor koji bi svi razumjeli. Vaš odgovor ćemo kao službenu informaciju staviti na naše stranice kao informaciju svima koje ovo pitanje zanima.

Marijo Drlje