Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, pitamo gradonačelnika Tomaševića i ministra Beroša, je li humano u sanitetu prevoziti oboljele na hemodijalizu bez klime na +40 stupnjeva C ?

Molimo Vas za hitno rješavanje problema.

 

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)

Tratinska 27/1 (poštu slati isključivo na Kopernikova 3)
Zagreb
https://udrugahrvatskihpacijenata.hr/
https://www.facebook.com/udrugahrvatskihpacijenata.hr

 

U Zagrebu 29. lipnja 2021.

 

Ministru zdravstva 

izv. prof. dr. sc. Vili Beroš dr, med.

gradonačelniku  grada Zagreba Tomislav Tomašević

 MOLIMO VAS ZAUSTAVITE TAJKUNIZACIJU  (i kroz miješanje praksi) NAŠEG OPĆEG DOBRA, HRVATSKOG PUKA.,   SOLIDARNOG JAVNOG ZDRAVSTVENOG SUSTAVA,   Učinite to već jednom, jer je Hrvatska druga najsiromašnija zemlja u EU !!!

Poštovani gospodine Ministre,

Poštovani gospodine gradonačelniče grada Zagreba

prosljeđujemo Vam pritužbu  koju smo dobili sa e-maila: b….@l……mobi  , u kojoj  gospođa  L….. ukazuje da je na hemodijalizi i korisnica je sanitetskog prijevoza grada Zagreba posljednjih 5 godina i sa sanitetskim prijevozom ide na redovite hemodijalize u KBC Rebro Zagreb.

U pritužbi navodi da ti teški pacijenti se voze u neodgovarajućom sanitetskom prijevozu u kojem ljeti na plus cca 40 stupnjeva nema klime, a zimi na minus  cca 15 stupnjeva nemaju grijanje!!! Kako je to moguće u 21. stoljeću?

Molimo Vas u interesu oboljelih hitno učinite sve što je u Vašoj moći i omogućite ovim i drugim teško oboljelima ispravan i ugodan sanitetski prijevoz i na taj način omogućite dostojanstvo tijekom prijevoza svim oboljelima.

Molimo Vas, Vi zdravi pokušajte razumjeti teško oboljele i sve ono što moraju zbog neke loše organizacije trpiti u svojoj bolesti.

Budimo ljudi, budimo solidarni ljudi i omogućimo na načelu solidarnosti dostojanstvo oboljelima u bolesti i liječenju  i u umiranju.

Tražimo od Vas gospodine Ministre Beroš, da ne prosljeđujete ovaj predmet  HLK jer u nju nemamo povjerenja (svi predmeti koji su završili tamo u ovih 17 god našeg humanitarnog – besplatnog rada su zaključili, citiramo “sve je rađeno po pravilima struke”), već da na razini MIZ-a ispitate  sadržaj Žalbe i po službenoj dužnosti donesete odgovarajuću odluku  Vi iz MIZ-a  i grada Zagreba poduzmete odgovarajuće mjere za otklanjanje problema.

U nadi Vaše pozornosti i pozitivnog odgovora nama u UHP-a i imenovanoj, želimo Vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.

U dobroj vjeri.

S poštovanjem

Predsjednik

Marijo Drlje dipl. oec.

0