Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, pitamo ministra Beroša, smiju li na objedinjenom bolničkom hitnom prijemu, neiskusni specijalizanti raditi samostalno i potpisivati otpusna pisma, bez potpisa specijalista?

Kada dobijemo odgovor objaviti ćemo ga ovdje.

Na prvi dopis nismo dobili odgovor ni poslije 34 dana , a 24. veljače smo ponovili dopis 2. put.

——— Forwarded message ———
Šalje: marijo drlje <marijodrlje1@gmail.com>
Date: sri, 24. velj 2021. u 15:45
Subject: Fwd:
To: <kabinet@miz.hr>, <pisarnica@miz.hr>,

Tratinska 27/1 (poštu slati isključivo na Kopernikova 3)

UHP/21-27

U Zagrebu 24.2.2021.

Ministru zdravstva

izv. prof. dr. sc. Vili Beroš dr, med.

Poštovani gospodine Ministre

PONAVLJAMO VAM dopis UHP/21-15 od 21 siječnja 2021. god. Prošlo je više od mjesec dana, a od Vas još nismo dobili nikakav odgovor, a u međuvremenu stvari na HITNOM prijemu se nisu promijenile i dalje  neki specijalizanti rade bez nadzora specijalista . Otpusna neka pisma uopće i ne vide i ne potpisuju specijalisti koji su u službi. Poštovani gospodine ministre Beroš, je li ova Vaša šutnja odobrava ovakvu praksu da neki specijalizanti bez dovoljno iskustva rade bez nadzora iskusnih specijalista?

Pitamo Vas gospodine ministre Beroš jesu li zbog neiskustva specijalizanata ugroženi neki ljudski životi?

U smislu služenja hrvatskom puku, nadamo se da je i Vama važno  odgovarati jednostavnim razumljivim jezikom , a u cilju da Vas može razumjeti cijeli hrvatski puk.

U nadi konačne Vaše pozornosti i pozitivnog odgovora nama u UHP-a , želimo Vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.

Marijo Drlje dipl.oec

Napomena.

Poštovani gospodine ministre Beroš molimo Vas ako ovi naši dopis i vapaji ne dolaze do Vas, javite nam neku drugu adresu, a sve u cilju da budete pravovremeno informirani i uključeni u rješavanje loših stvari u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu.

Ovo je prvi dopis.

———- Forwarded message ———
Šalje: marijo drlje <marijodrlje1@gmail.com>
Date: čet, 21. sij 2021. u 14:58
Subject: Fwd:
To: <kabinet@miz.hr>, <pisarnica@miz.hr>

Tratinska 27/1 (poštu slati isključivo na Kopernikova 3)

U Zagrebu 21. siječnja 2021.

UHP/21-15

Ministru zdravstva

izv. prof. dr. sc. Vili Beroš dr, med.

Poštovani gospodine Ministre

prosljeđujemo Vam upit koju smo dobili  od oboljele.

Molimo Vas sa svojom administracijom proučite sadržaj dopisa i odgovorite jednostavno je li  oboljeli može na OHBP odbiti dijagnostiku specijalizanata  koji nisu samostalni, ali ipak potpisuju samostalno neke otpusne dokumente oboljelih?

Oboljeli se žale da ih uopće ne vide SPECIJALISTI  i ne potpisuje dijagnoze, već da to rade većinom neiskusni specijalizanti. Molimo Vas za odgovor može li SPECIJALIST koji je nadređen u dežurnoj službi specijalizantu se opravdavati da nije vidio oboljelog ali se čuo telefonom, a na kraju ne potpiše dijagnozu već to rade uglavnom neiskusni specijalizanti.

Gospodine ministre Beroš pitamo Vas je li medicinski opravdano da neki SPECIJALISTI u dežurstvu pacijente “pregledavaju telefonom” i ne potpisuju njihovu medicinsku dokumentaciju, već to prepuštaju neiskusnim specijalizantima?

Gospodine ministre Beroš jeste li upoznati sa pričama ,da neke SPECIJALISTE dok su u dežurnoj službi i spavaju , da ih specijalizanti “ne smiju” buditi?

Tražimo od Vas gospodine Ministre Beroš, da ne prosljeđujete ovaj predmet  HLK jer u nju nemamo povjerenja (svi predmeti koji su završili tamo u ovih 17 god našeg humanitarnog rada, oni su zaključili, citiram “sve je rađeno po pravilima struke”), već da na razini MIZ-a ispitate sadržaj iz ovog  našeg dopisa i odgovorite nam jednostavno svima razumljivim jezikom.

Nadamo se da je i Vama važno da odgovarate jednostavnim razumljivim jezikom , a u cilju da Vas može razumjeti cijeli hrvatski puk.

U nadi Vaše pozornosti i pozitivnog odgovora nama u UHP-a , želimo Vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.

Marijo Drlje dipl. oec.