Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, ministre Beroš je li se najkvalitetnijim cjepivom cijepi elita, a sa onim manje učinkovitim sirotinja?

Je li cijepljenje najkvalitetnijim cjepivima privilegija nekih centara moći?

———- Forwarded message ———
Šalje: marijo drlje <marijodrlje1@gmail.com>
Date: pet, 12. velj 2021. u 15:59
Subject: Fwd: Ministre Beroš je li se najkvalitetnijim cjepivom cijepi elita, a sa onim manje učinkovitim sirotinja
To: <kabinet@miz.hr>, <pisarnica@miz.hr>

Tratinska 27/1 (poštu slati isključivo na Kopernikova 3)

U Zagrebu 12. veljača 2021.

UHP/21-23

Ministru zdravstva

izv. prof. dr. sc. Vili Beroš dr, med.

Poštovani gospodine Ministre,

posljednjih nekoliko dana udarne vijesti u javnom prostoru govore o cijepljenju protiv koronavirusa preko reda. Sve to slušam i gledam i iskreno – muka mi je.

Podsjećamo da smo Vas u više navrata pozivali da napravite transparentan plan cijepljenja koji bi spriječio ovakve situacije.

Predlažemo Vam da javno objavite sve one koji su se cijepili preko reda, ako takvih ima?

Kontaktiralo nas je nekoliko oboljelih i nekoliko zabrinutih branitelja, i čak nas prozvalo zašto se ne uključimo u javnu raspravu i ne pitamo Vas kako je moguće da se događaju takve stvari.

Pitamo Vas kako je to moguće da su se neki moćnici ,a koji možda i nisu tako visokorizični, cijepili baš najkvalitetnijim cjepivima i to Pfizerovim i Moderninim?

Pitamo Vas kako to da ti zdravstveni djelatnici kojima je navodno ostajalo (možda samo zbog neorganiziranosti ili… zašto u pričuvi nisu imali za pozivati visoko rizične?) otvorenog cjepiva nisu  na cijepljenje pozivali visokorizične oboljele koji nisu na funkcijama, ili im rodbina nije visokopozicionirana?

Pitamo Vas je li, primjerice, visoko rizičan pacijent osoba koja je dijabetičar, ima visok tlak, hematološki je bolesnik s golemim respiratornim problemima zbog kojih je već tri puta operiran, a treba i na 4 operaciju, prebolio je prije nekoliko godina upolu pluća, i  još je HRVI?

Pitamo Vas jesu li ova i sve slične osobe visoko rizične, a ako jesu, zašto nisu pozivani takvi bolesnici da se barem oni cijepe tim navodnim viškom najkvalitetnijeg cjepiva? Nije moguće da naš zdravstveni sustav ne zna tko su visokorizični pacijenti!

Pitamo Vas zašto oni koji vrše cijepljenje nemaju za svaki dan napisan plan i u njega upisana pričuvna imena pacijenata tako da ako neko i odustane od cijepljenja mogu biti pozvani visoko rizični pacijenti s popisa pričuvnih imena za taj dan, a ne proizvoljno pozivati osobe iz ili bliske krugovima tzv. centara moći.

Pitamo Vas je li  moguće da se najkvalitetnijim cjepivom cijepi društvena elita, a sa onim manje učinkovitim sirotinja: je li to stvarni razlog za cijepljenje preko reda?

Ovo je drugo naše pismo na ovu temu Vama , a na prvo otvoreno pismo od 29.1.2021. godine nam nikada niste odgovorili!

Srdačan pozdrav i obilje zdravlja Vam želimo sa prve crte oboljelih.

Marijo Drlje dipl. oec