Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, najliječnik za 2020. god je docent Duško Kardum, a najsestra Josipa Dominković

Naši “anđeli nade”…

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Tratinska 27/1 (poštu slati isključivo na Kopernikova 3)
Zagreb
https://udrugahrvatskihpacijenata.hr/
https://www.facebook.com/udrugahrvatskihpacijenata.hr

 

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi

Poštovane/i

Povodom svjetskog dana bolesnika 11.veljače  smo dodijelili 15. po redu zahvalnicu za najsestru i najliječnika za 2020.

Zahvalnice  smo dodijelili na konferenciji za medije 10.2.2021. godine ispred glavnog ulaza u KBD

Najsestra za 2020. godinu je Josipa Dominković , a najliječnik je docent gastroenterolog Duško Kardum, a oboje su zaposlenicima KB Dubrava ,

Riječ je o savjesnoj i požrtvovnoj medicinskoj sestri koja je odradila sve zadaće u novonastaloj, tada i nepoznatoj, situaciji vezanoj uz koronavirus. Ona je primjer medicinske sestre koja, osim stručno obavljenog posla, ima i izraženu empatiju te u najtežim situacijama reagira vrlo pribrano, staloženo i profesionalno, to su itekako dovoljni razlozi da na Skupštini Udruge hrvatskih pacijenata , donesemo  ovu odluku.

Primivši zahvalnicu za najsestru za 2020. godinu iz ruku predsjednika Udruge hrvatskih pacijenata  Maria Drlje, najsestra je izjavila,

“Velika mi je čast primiti zahvalnicu upravo od oboljelih. Nama sestrama je to nešto najvrijednije što možemo u svom poslu doživjeti. Meni je veliki ponos što sam medicinska sestra, jer je to najljepši i najhumaniji posao na svijetu, i ovu zahvalnicu želim posvetiti svim svojim kolegicama, svim medicinskim sestrama i tehničarima”

Za najliječnika je izabran docent i gastroenterolog Duško Kardum, sudionik Domovinskog rata, autor više znanstvenih i stručnih radova te omiljen među pacijentima i kolegama zbog svoje empatije, požrtvovnosti i blagosti.

Docent Kardum je na početku epidemije bio narušenog zdravlja, ali se neovisno o tome odlučio uključiti u rad s najtežim pacijentima u intenzivističkom centru KB Dubrave te je prebolio koronavirus.

Primivši zahvalnicu za najliječnika za 2020. godinu iz ruku predsjednika Udruge hrvatskih pacijenata, Maria Drlje , docent Kardum je izjavio,

“Strašno sam ponosan da smo pred ovom zgradom, i dvije vrste emocija me hvataju- jedna je zahvala Božjoj providnosti da me usmjerila na liječničko zvanje i da sam mogao sudjelovati u svemu ovome. A druga, jasno vam je da, na ovome mjestu je mogao stajati bilo tko od stotine liječnika i sestara. Drugi osjećaj je ponos. U životu čovjek prođe svašta, ali kad imate mogućnost stati kraj bolesničkog kreveta i učiniti nešto dobro, pomoći da se netko vrati svojoj obitelji, to su nemjerljivi osjećaji”

Izrazio je nadu da će se svi brzo izvući iz situacije vezane uz koronavirus te da će ova čudnovata vremena donijeti i nekih dobrih stvari za pojedinaca i društvo.

Cilj nas u Udruzi  hrvatskih pacijenata  je da se dodjelom zahvalnica,  jedan dan u godini zaboravi na kritike ( koje su rezultat pritužbi oboljelih svaki dan ) prema solidarnom javnom zdravstvenom sustavu i iskazati iskreno divljenje i zahvalnost svima koji rade za dobrobit  nas oboljelih.

Po našem mišljenju KB Dubrava podnosi najveći teret u ovoj epidemiji koronavirusa te  su njeni zaposlenici  naši  “anđeli nade”, a   zahvalnice su veliko hvala, ne samo dobitnicima, već i svim zaposlenicima bolnice koji rade na dobrobit nas oboljelih.

Dodjeli zahvalnica su prisustvovali i ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Silvio Bašić i brojni zaposlenici te bolnice.

S poštovanjem

Predsjednik

Marijo Drlje dipl. oec

0