Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, ministre Beroš, oboljela je dobila termin za rehabilitaciju, poslije teške operacije mozga za godinu i 13 dana!

Pitamo ministra Beroša je li medicinski opravdano, poslije teške operacije mozga, da oboljela dobije termin rehabilitacije za godinu i 13 dana ? Kad dobijemo odgovor objavit ćemo ga ovdje.

Tratinska 27/1 (poštu slati isključivo na Kopernikova 3)

U Zagrebu  14. siječnja 2021.

REPUBLIKA HRVATSKA

Ministarstvo zdravstva

n/p ministra, izv. prof. dr. sc. Vili Beroš dr, med.

Pitamo Vas  gospodine ministre Beroš, je li sa stručne, medicinske strane opravdano da je gđa V… operirana X9.10.2020. godine, a termin za rehabilitaciju dobila tek nakon godinu i 13 dana , točnije Y0.11.2021. godine. Pitamo Vas je li to opravdano po stručnim smjernicama i imali to uopće medicinskog smisla?

Ima li  u našoj lijepoj i solidarnoj Republici Hrvatskoj neki sposoban,  solidaran državnik kojemu je zdravlja puka na prvom mjestu i smije li JAVNO lupiti šakom o stol i reći DOSTA JE TAJKUNIZACIJE našeg općeg dobra  solidarnog javnog zdravstvenog sustava(SJZS)?

Jesu li neki pohlepni lobisti (a ne koronavirus) tajkunizacije, SJZS uništili naše, opće dobro,  SJZS?

Poštovani gospodine Ministre

prosljeđujemo Vam u privitku Žalbu koju smo dobili  od  gospodina  X…. Y…., a za teško bolesnu suprugu V…

Molimo Vas , sa svojom administracijom analizirajte, hitno i detaljno sadržaj ove pritužbe i molimo Vas HITNO pomognite oboljeloj gđi Vesni u nastavku liječenja.

Pitamo Vas je li doista ovako ponašanje nekih zdravstvenih djelatnika prema oboljeloj  SRAMOTNO I PONIŽAVAJUĆE ?

Pitamo Vas je li se oboljeloj odmah poslije operacije moralo iz bolnice osigurati nastavak liječenja.

Pitamo Vas što mislite, jesu li odgovorni oni koji su otpustili oboljelu iz bolnice, a da pri tome joj nisu osigurali nastavak liječenja, jedva čekali da se oboljele riješe iz svoje bolnice?

Pitamo Vas u ovakvim teškim slučajevima je li bolnica u kojoj je oboljela operirana , je li morala kontaktirati druge institucije koje mogu nastaviti liječenje oboljele i pri tome oboljeloj osigurati odgovarajući prijevoz?

Tražimo od Vas gospodine Ministre Beroš, da ne prosljeđujete ovaj predmet  HLK jer u nju nemamo povjerenja, jer oni brane svoj stalež (svi naši predmeti koji su završili tamo u ovih 17 god našeg humanitarnog rada su zaključili, citiram “sve je rađeno po pravilima struke”), već da na razini MIZ-a ispitate  sadržaj Žalbe i donesete odgovarajuću odluku za nastavak  hitnog liječenja oboljele.

U nadi Vaše pozornosti i pozitivnog odgovora nama u UHP-a i imenovanoj, želimo Vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.

Ispričavamo se na možda ne diplomatskom dopisu, ali nažalost iz naših iskustava (kada čitamo neke pritužbe, teško nam je, jer oboljeli trpe i pate bez odgovarajuće zdravstvene skrbi, a u grlu stane knedla , a suze same poteku)  mnogi oboljeli koji nemaju veza i novca ne mogu dobiti zdravstvenu zaštitu u SJZS u trenutku potrebe, a po preporuci , savjesnih, solidarnih i humanih Likara u našem SJZS.

Marijo Drlje dipl.oec.

NAPOMENA: Zbog tajnosti osobnih podataka izostavili smo osobne podatke oboljele?