Udruga hrvatskih pacijenata-Marijo Drlje, Ministre Beroš, molimo Vas za puno bolju organizaciju u uzimanju briseva radi testiranja na koronavirus.

Ministre Beroš tražimo i molimo otvaranje u Zagrebu (i šire) puno više mjesta za uzimanje briseva radi testiranja na koronavirus.

 

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Tratinska 27/1 (poštu slati na Kopernikova 3)
Zagreb
https://udrugahrvatskihpacijenata.hr/
https://www.facebook.com/udrugahrvatskihpacijenata.hr  

U Zagrebu 18. listopada 2020.

 

OTVORENO PISMO MINISTRU BEROŠU

 

REPUBLIKA HRVATSKA

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA

n/p Ministru zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš dr.med.

 

Poštovani gospodine Ministre

Mnogi ljudi se žale na sramno duge kolone za čekanje…a, ovih dana smo i svjedoci u gradu Zagrebu kilometarskih kolona vozila u redu čekaju (na društvenim mrežama kruže razne snimke koje to pokazuju, a nažalost, neki se šprdaju takvom (ne) brigom i organizacijom…) za uzimanje briseva radi testiranja na koronavirus.

Molimo Vas u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu (SJZS) žurno osigurajte dodatne mogućnosti diljem Zagreba, a po potrebi i šire, za uzimanje briseva za testiranje na koronavirus.

Danas živimo nažalost, u stvarnoj i opasnoj epidemiji koronavirusa,a neki bi to morali razumjeti da se niti jedan rat , pa ni ovaj sa koronavirusom ne dobiva iz udobnih ureda i fotelja.

Predlažemo Vam organizirajte to tako da se izađe iz udobnih ureda među narod, a usluge uzimanja briseva na test koronavirusa približi i olakša svima onima kojima je to potrebno.

Uvjereni smo da za to u SJZS ima mogućnosti i u postojećim javnim zgradama koje nisu potpuno iskorištene ili na kraju krajeva , postoje javne površine, šatori, kontenjeri i sl.

Molimo Vas u ime dostojanstva života i zdravlja ljudi, žurno u Zagrebu osigurajte bar na razini kvartova (17) ako ne i puno više mjesta za uzimanje briseva radi testiranja na koronavirus.

U nadi ozbiljnog proučavanja i uvažavanja, ovog našeg prijedloga, očekujemo Vaš pozitivan odgovor,a do tada želimo Vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.

U dobroj vjeri

S poštovanjem

Marijo Drlje dipl.oec

1+