Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, pitamo ministra Vili Beroša, zašto u potpunosti ne funkcionira solidarni javni zdravstveni sustav i šire od koronavirusa?

Ministre, vrijeme je za Vaša solidarna djela u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu, a to znači , trebate omogućiti svim oboljelima  liječenje u trenutku potrebe.

 

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Tratinska 27/1 (poštu slati na Kopernikova 3)
Zagreb
https://udrugahrvatskihpacijenata.hr/
https://www.facebook.com/udrugahrvatskihpacijenata.hr  

U Zagrebu 25. srpnja 2020.

 

Zašto ministre Vili Beroš ne funkcionira SJZS i šire od koronavirusa?

U solidarnom javnom zdravstvenom sustavu (SJZS) telefonom ne možeš ništa učiniti, jer se rijetki javljaju na telefonske pozive.  Zašto Ministre?

Mnogi kažu da se e-naručivanjem ne mogu naručiti…Zašto Ministre Beroš?
Znate li Vi ministre Beroš da neki oboljeli ne mogu dobiti svoje termine za liječenje (operacije, zračenje,radiološku dijagnostiku, fiziklanu terapiju itd. ) pa čak i oni koji su na bolovanju, a koji se žele što prije izliječiti i vratiti na posao?

Zašto Ministre u vrijeme koronavirusa oboljeli moraju ići pješke i javnim prijevozom na centralno naručivanje i tako dodatno sebe i druge u vrime blagodati tehnološkoga komuniciranja, izlažu nepotrebno koronavirusu?
Po nama svi problemi u SJZS su nastali zbog miješanje praksi i tajkunizacije SJZS, a problemi se u SJZS mogu potpuno i jednostavno LAKO riješiti i to zabranom miješanja praksi.

Ministre Beroš imate li Vi za to volje i snage? Imate li Vi Ministre hrabrosti za sačuvati i ojačati SJZS?
Imate li Vi volje i snage služiti općem dobru hrvatskog puka, a to je SJZS , a ne privatnim tajkunima?
Ministre, Vaš “medeni mjesec” sa hrvatskim pukom je prošao. Došlo je vrijeme za Vaša solidarna dijela u SJZS, a po djelima u budućnosti ćemo Vas prepoznati.
Ministre Beroš jeste li Vi za služenju hrvatskom puku kroz SJZS ili nekim novim zdravstvenim privatnim tajkunima?
U Vama je za sada osiromašeni hrvatski puk našao nadu, nadu za dostupniji SJZS u trenutku potrebe, a samo o Vama ovisi hoćete mu tu nadu u bolji i dostupniji SJZS, ubiti ili ne.
U dobroj vjeri,

Predsjednik

Marijo Drlje dipl oec.

0