Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, Amerikanac prebolio koronu, a onda dobio račun za liječenje od 1.1.mil.dolara! Što sad kažu neki pohlepni lobisti tajkunizacije našeg solidarnog javnog zdravstva?

Je li  bar malo sram, vas neke pohlepne lobiste tajkunizacije našeg općeg dobra, SJZS. Pitamo vas što bi se dogodilo u Hrvatskoj za vrijeme koronavirusa da ste proveli svoje sebične i pohlepne planove i tajkunizirali do kraja naš SJZS?

 

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)

Tratinska 27/1 (poštu slati na Kopernikova 3)

Zagreb

https://udrugahrvatskihpacijenata.hr/

https://www.facebook.com/udrugahrvatskihpacijenata.hr

 

Poštovani

 

U proteklih desetak godina neki, pohlepni lobisti tajkunizacije, našeg općeg dobra, solidarnog javnog zdravstvenog sustava (SJZS), često su se pozivali na američko privatno zdravstvo kao na pozitivan primjer i zagovarali tajkunizaciju našeg SJZS po američkom privatnom modelu.!!!
Vi neki sebično pohlepni lobisti tajkunizacije našeg općeg dobra, SJZS, je li se vas sad bar malo sramota?
  Bogu hvala da niste uspjeli  u svom opasnom naumu i do kraja tajkunizirati SJZS. Možete li zamisliti što bi se dogodilo za vrijeme koronavirusa u Hrvatskoj, koja je druga najsiromašnja zemlja u EU, da ste uspjeli u svom pohlepnom i lošem naumu tajkunizirati SJZS?

Ovdje prenosimo tekst sa 24sata, a koji govori o Amerikancu koji je prebolio koronu i dobio račun za liječenje od 1,1 milon dolara, a više pročitajte u nastavku, citiramo:

 

“Zhttps://www.24sata.hr/news/amerikanac-prebolio-koronu-pa-je-dobio-racun-od-11-mil-dolara-699347

14.6.2020.A LIJEČENJE

Amerikanac prebolio koronu pa je dobio račun od 1,1 mil. dolara

Piše HINANedjelja, 14.6.2020 u 8:43

To uključuje između ostalog 9736 dolara za sobu na intenzivnoj njezi po danu, blizu 409.000 dolara za pretvaranje sobe u sterilni prostor na 42 dana, 82.000 za korištenje respiratora na 29 dana…

Amerikanac (70) koji je zamalo umro od Covida-19 dobio je šokantno visoki račun od 1,1 milijun dolara za troškove bolničkog liječenja, piše The Seattle Times.

Michael Flor primljen je u bolnicu u Seattleu 4. ožujka i ostao je tamo 62 dana. U jednom trenutku bio je toliko blizu smrti da su mu sestre držale telefon kako bi se mogao oprostiti sa svojom ženom i djecom.

NOVA SAZNANJAZnanstvenici: Korona virus je mutirao i postao još zarazniji

No oporavio se te je otpušten iz bolnice 5. svibnja, na veselje liječnika i medicinskih sestara koji su brinuli za njega – da bi naposljetku dobio račun na 181 stranicu koji iznosi 1.122.501,04 dolara (7.545.676 kn), rekao je novinama.

To uključuje: 9736 dolara za sobu na intenzivnoj njezi po danu, blizu 409.000 dolara za pretvaranje sobe u sterilni prostor na 42 dana, 82.000 za korištenje respiratora na 29 dana i gotovo 100.000 za dva dana kad je bio životno ugrožen.

Flora pokriva Medicare, vladin program osiguranja za starije, i neće trebati vaditi vlastiti novčanik, objavio je u subotu Times.

No u zemlji u kojoj je zdravstveni sustav jedan od najskupljih u svijetu – i pomisao da se učini dostupnim svima ostaje uvelike kontroverzan – rekao je da se osjeća “krivim” znajući da će porezni obveznici podnijeti veći dio troška.

“Spas moga života koštao je milijun dolara i naravno da je to dobro utrošen novac… No znam da sam možda ja jedini koji će to reći”, navodi Times.

 

Kongres je odobrio gigantski plan u svrhu održavanja američke ekonomije tijekom koronavirusa koji uključuje budžet od 100 milijuna dolara za kompenzaciju bolnicama i privatnim osiguravajućim tvrtkama koje su liječile pacijente od Covida-19.”

U dobroj vjeri.

S poštovanjem

Predsjednik

Marijo Drlje dipl.oec.

0