Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, naš osvrt na 4.5.2020. i otvaranje solidarnog javnog zdravstvenog sustava za sve oboljele.

Zanima nas i vaše iskustvo, aka želite možete nas kontaktirati na e-mail:marijodrlje1@gmail.com

Tratinska 27/1 (
poštu slati na Kopernikova 3)

U Zagrebu 4. 5. svibnja 2020.

Poštovane/i

‼️NAŠ OSVRT I NEKA PITANJA povodom otvaranja 4.5.2020.  solidarnih javnih zdravstvenih ustanova  za sve pacijente.‼️

Je li se moralo bolje organizirati za prijem pacijenata u neke ustanove 4.5.2020. Zašto nije bila bolja komunikacija prema naručenim pacijentima?
Je li u redu da oboljeli čekaju ispred neke bolnice i po nekoliko sati, a da pri tom nemaju gdje ni sjesti. Što bi se dogodilo da je loše vrijeme i pada kiša ili jako sunce?
JE LI SE NEKE ZDRAVSTVENE USTANOVE PO NOVIM NAJAVAMA i naputku pretvaraju samo za zdrave?
Zašto su ukinute sms obavijesti o terminima naručenih dijagnostičkih pregleda?
Je li administracija zakazala ako nije telefonski pozivala sve naručene pacijente kojima su zbog koronavirusa (nekima ) propali termini, a i zašto ih nije obavijestila  što ih čeka i dala nove termine za dijagnostiku i preglede?
Svi znamo da administracija ima sve podatke o naručenim pacijentima i zašto ih  telefonski nisu pozivali i pripremili? Opće je poznato kada oboljeli zovu  u nekim solidarni javnim zdravstvenim ustanovama  ne mogu  nikoga dobiti jer se često nitko ne javlja na telefon. Neke ustanove su imale manji priljev pacijenata za vrijeme koronavirusa, i zašto administracija to vrijeme nije iskoristila za pozive naručenim pacijentima i davala im nove termine. Je li organizacija rada zakazala u pojedinim pravnim subjektima?
Nije valjda Ministar Beroš trebao pozivati te naručene pacijente kojima su propali termini za vrijeme koronavirusa i on im davati nove termine?
Evo puno pitanja, a zanima nas i vaše iskustvo i mišljenje ali vas molimo da to ako želite civilizirano iznesete (možete i na   e-mail:marijodrlje1@gmail.com).
Marijo Drlje dipl.oec.