Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, pitali smo ministra Vili Beroša, je li nedostatak zaštitne opreme uzrok što se ponekad ne izlazi na teren ili je razlog možda strah ili nešto treće?

ODGOVOR smo dobili 6.5.2020. imožete ga pročitati dolje na linku
Ovaj dopis smo do sada slali 5. puta ministru Berošu , ali odgovor još nismo dobili!     Kada i ako dobijemo odgovor na ovaj naš dopis, objavit čemo ga na ovoj stranici.

Na naš dopis dolje od 14.4.2020. Ministru Berošu, odgovor od Ministra Beroša smo dobili 6.5.2020. i možete ga pročitati ovdje:6.5.2020. odgovor MIZ-a UHP-a  , iako nismo dobili odgovore na postavljena pitanja, zaključke možete donijeti sami.

Tratinska 27/1 (
poštu slati na Kopernikova 3)

U Zagrebu 14.travnja 2020.

Molimo Vas za  pisani jednostavni naputak i proceduru na jednom mjestu, kome se oboljeli treba javiti kad zove zdravstvene institucije od  kuće za pomoć.

n/p Ministru zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš

Poštovani gospodine Ministre

u privitku Vam proslijeđujemo dva linka [13. 04. 17:18] Mate N……: https://www.24sata.hr/news/covjek-umro-na-kucnom-pragu-zvali-smo-hitnu-nisu-dosli-686877

[13. 04. 19:54] Ante R…..: https://m.sibenik.in/zupanija/potresno-pismo-iz-jezera-moj-otac-je-prva-zrtva-ovog-zacaranog-kruga-medicinska-pomoc-u-potpunosti-je-zakazala/121143.html#  koja smo dobili.

Molimo Vas proućite sadržaj ovih objavljenih tužnih priča o ne funkcioniranju dijela sustava kada se pomoć traži od kuće. PREDLAŽEMO,  sa stručnim suradnicima i kolegama iz Stožera civilne zaštite, sukladno mogučnosti donesite jedan jednostavan pisani naputak  u kome se jednostavno precizira procedura, kome i na koje brojeve  telefona se  oboljeli treba javiti kada poziva pomoć od kuće. Prebacivanje odgovornosti s telefona na neke druge telefone (što je slučaj opisan gore u tekstovima na linku) se po nama ne bi smjelo događati, jer to po nama, izgleda kao brigo moja prijeđi na drugoga, a tu se ponekad izgubi dragocjeno vrijeme sa teškim posljedicama. Pored toga , ponekad se opravdavati  nedostatkom zaštitne opreme i ne izlaska na teren , po nama se pomalo urušava povjerenje u sve ono što se do sada mukotrpno gradilo u ova dva mjeseca borbe sa koronavirusom. Predlažemo ako oboljeli nazove neki broj službi npr XXX   a u cilju dobivanja na vremenu da mu oni (sa tog broja) pronađu, preusmjere poziv na odgovarajuču adresu.……a ne da im daju razne brojeve i kažu sami nazovite taj i taj broj,a onda kada dobije taj broj, kažu mu nazovi dalje taj i taj broj….. tada se gubi puno dragocjenog vremena…U očekivanju Vašeg pozitivnog odgovora nama u UHP-a želimo Vam obilje snage i zdravlja na prvoj crti rata sa koronavirusom.

U dobroj vjeri želimo zahvaliti svima  , od zdravstvenih djelatnika, policajaca, vatrogasaca, trgovaca,  građevinara  i svih drugih koji su uključeni u borbi na prvoj crti rata sa koronavirusom za sve što činite za dobrobit hrvatskog puka.

Marijo Drlje, dipl.oec.