Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, hvala svim odgovornim zdravstvenim djelatnicima, na čelu s ministrom Vili Berošom za sve što dobro do sada čine u ratu sa koronavirusom.

Budimo solidarni, budimo odgovorni, čuvajmo jedni druge od opasnog koronavirusa. Hvala vam.

 

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Tratinska 27/1 (poštu slati na Kopernikova 3)
Zagreb

 https://udrugahrvatskihpacijenata.hr/

 https://www.facebook.com/udrugahrvatskihpacijenata.hr

 

HVALA SVIM ODGOVORNIM  ZDRAVSTVENIM  DJELATNICIMA, ZA SVE DOBRO ŠTO ČINE, DO SADA ,ZA ZDRAVLJE HRVATSKOG PUKA NA PRVOJ CRTI U RATU PROTIV KORONAVIRUSA

                       n/p ministra zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš

Poštovani gospodine Ministre!

Izražavamo Vam zahvalnost na stručnom vođenju obrane do sada, protiv postojeće epidemije. Vaši smirujući javni nastupi i postupci sačuvati će, nadamo se, brojne živote hrvatskih građana, osobito onih stariji i onih čije je zdravstveno stanje već narušeno kroničnim bolestima. Na tome smo Vam, kao Udruga hrvatskih pacijenata, dakle upravo građana trajno narušenog zdravstvenog stanja, neizmjerno zahvalni.

Jednaku zahvalnost izražavamo i svim Vašim suradnicima, osobito prof. Alemki Markotić i doc. Krunoslavu Capaku kao i svim drugim zdravstvenim djelatnicima na prvoj crti, koji su se, kao što su to nekada svi zdravstveni djelatnici redoviti činili, nesebično stavili u službi općeg, javnog interesa.

Ne možemo ne primijetiti kako ste prvi ministar zdravstva koji je za svoje suradnike odabrao najsposobnije stručnjake, a ne političke podobnike i to do sada u ovom ratu protiv koronavirusa je za pohvalu.

Takvim ste postupkom ne samo stekli simpatije javnosti i osigurali najbolje uvjete za uspješno nošenje s postojećim poteškoćama, nego, nadamo se, i nagovijestili novi način upravljanja solidarnim javnim zdravstvenim sustavom, upravljanja u kojemu ćete, jednako kao i danas, okruženi najsposobnijima i moralno neupitnim pojedincima, sačuvati i unaprijediti naše javno zdravstvo.

Želimo biti potpuno jasni, solidarni javni zdravstveni sustav (SJZS) je najdragocjeniji  i najhumaniji proizvod u povijesti civilizacije i nema alternativu, tome svjedočimo i ovih dana.  Za sačuvati opće dobro SJZS biti će potrebno nastaviti reformirati ga sa stručnim i humanim ljudima kojima je na prvom mjestu opće dobro (a ne osobno bogaćenje nekih privatizacijom SJZS) i zdravlje naših građana na načelu solidarnosti.

Jer, kao što je sada vidljivo, samo je javno zdravstvo, a ne privatno, sposobno nositi se sa stvarnim i ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Poštovani gospodine Ministre, čestitamo Vama na svemu do sada učinjenom i s neskrivenim optimizmom čekamo i one Vaše postupke koji će uslijediti nakon smirivanja trenutnih poteškoća, dakle u miru.

S iskrenim poštovanjem.

U dobroj vjeri.

U Zagrebu 18.ožujka 2020.

Predsjednik

Marijo Drlje, dipl. oec.

 

0