Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, Poziv s objašnjenjem za sudjelovanje u predlaganju za najsestru i najliječnika za 2020.god.

Preko Zahvalnica pojedincima u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu ( SJZS) želimo zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima za sve dobro što ćine za nas oboljele

Tratinska 27/1 (poštu slati na Kopernikova 3)

U Zagrebu 05. veljače 2020.

Poštovane/i

•                                            Poziv za sudjelovanje
  •                            -Ministarstvu zdravlja
  •                            -Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje
  •                            -Hrvatskoj liječničkoj komori
  •                            -Hrvatskom liječničkom zboru
  •                            – Hrvatskoj komori medicinskih sestara
  •                 -Svim drugim komorama u zdravstvenom sustavu
  •             -Samostalnom sindikatu zdrav.i soc. skrbi Hrvatske, itd.
  •                            -SVIM MEDIJIMA  i građanima Republike Hrvatske

Poštovane/i

Za nas je solidarni javni zdravstveni sustav (SJZS) najbolji proizvod u povijesti civilizacije i nema alternativu.

Udruga hrvatskih pacijenata na godišnjoj razini dodjeljuje Zahvalnicu za najsestru i najliječnika.

Cilj  nam je potaknuti društvo na manje pohlepe a više solidarnosti, plemenitosti, humanosti i zahvalnosti te istaknuti pojedince a preko pojedinaca zahvaliti svima u SJZS koji rade na dobrobit bolesnika.

Zdravlje je za nas u UHP najveća vrednota našeg društva, a SJZS opće dobro svih građana Republike Hrvatske. Preko SJZS bi se na načelu solidarnosti, na zlatnom standardu,  moralo zaštitit dostojanstvo u bolesti i umiranju svih oboljelih a posebno siromašnih i oboljelih koji nemaju veza i novca.

Kriteriji za dodjelu Zahvalnice je:

-kandidat treba imati odgovarajuću školsku spremu  za liječnika ili sestru

-stručni i ljudski pristup kao i dostupnost pacijentu,

-komunikacija koju razvije s pacijentom,

-povjerenje pacijenata prema liječniku ili sestri,

-po mogućnosti poželjno je i mišljenje struke.

Predlagati mogu svi građani RH koji to žele i to na sljedeći način:

-e-mail:  marijodrlje1@gmail.com

-telefonom na broj 0911877654

-poštom putem pisama na adresu, Udruga hrvatskih pacijenata, Kopernikova 3, Zagreb

-pisano, neposredno  u prostorijama UHP-a uz prethodnu najavu na telefon 0911877654.

Prijedloge  za 2020. god, možete slati do 1. prosinca  2020. godine. To će biti dodjela Zahvalnica za najliječnika, najsestru 15.put zaredom.

NAPOMENA:

Prijedlozi moraju  sadržavati vrlo detaljan opis zašto predlažete osobu za najsestru ili najliječnika, ime i prezime, ustanovu gdje radi predložena osoba, e-mail, mobitel (obavezno navesti sve tražene podatke u protivnom odbacujemo prijedlog) sve  za mogući kontakt.

U vašem prijedlogu  potrebno (obavezno) je napisati  ime i prezime, adresu osobe koja predlaže, zatim e-mail, mobitel  za mogući  kontakt.    (obavezno navesti sve tražene podatke u protivnom odbacujemo prijedlog)

U dobroj vjeri otvoreni smo za vaše prijedloge, sugestije i komentare, unaprijed zahvaljujemo.

U Zagrebu  5 veljače  2020.godine.
Marijo Drlje dipl.oec

OBJAŠNJENJE radi lakšeg razumijevanja

Udruga hrvatskih pacijenata na godišnjoj razini dodjeljuje samo jednu Zahvalnicu za najliječnika i jednu za najsestru.

Želimo ovdje samo ukratko napomenuti sljedeće: Odluku donosimo na Skupštini UHP-a, a vodimo računa o tome da nam se iz iste grane medicine ili ustanove zaredom ne dogodi , to da Zahvalnicu dodjeljujemo pojedincima iz istih ustanova ili grana medicine.

Pokušavamo, ako ima pisanih kvalitetnih prijedloga, Zahvalnice dodjeliti  tako da uključimo što više ustanova diljem naše Hrvatske.  Ovdje zbog boljeg razumijevanja navodimo samo jedan primjer.

Ukoliko smo recimo prošle godine dodjelili Zahvalnicu nekome iz Hitne, a  ove godine ima ponovo prijedlog iz Hitne i neke druge grane medicine u tom slučaju prednost dajemo onima koji to još nisu dobili. U solidarnom javnom zdravstvenom sustavu ima jako puno dobra na svim  razinama i to dobro u znak zahvalnosti preko pojedinca želimo uputiti , svima u SJZS , za sve ono  dobro što rade za nas oboljele.

Ovdje se zahvaljujemo svima koji prate humanitarni rad UHP-a i molimo za razumijevanje što ne možemo svima koji pošalju prijedlog dodijeliti Zahvalnice.

Nadamo se i dalje vašoj pozornošću i molimo za razumijevanje.

Marijo Drlje dipl.oec.