Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, po našim iskustvima mnogo oboljelih zbog siromaštva ne mogu plaćati svoje liječenje.

Siromaštvo na sve strane, a to mogu, ako žele, svi primjetit ako imaju bar malo empatije i ako se ne voze u skupim limuzinama pod pratnjom ….

 

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Tratinska 27 (poštu slati na Kopernikova 3)
Zagreb
 https://udrugahrvatskihpacijenata.hr/

 https://www.facebook.com/udrugahrvatskihpacijenata.hr

U Zagrebu 4.lipnja 2019.

 

Poštovani

 

….evo me na Rebru (sve češće sam tu) na prvoj crti oboljelih, sjedim i čekam red. Dok sam dolazio na Rebro na razmaku od 100 m ( u krugu Rebra) zaustavile su me dvije gospođe i molile za pomoć. Razgovarao sam sa obje gđe koje su onkološki pacijenti i pokazuju mi Recepte za lijekove. Ukratko nemaju novca za doplatu lijeka koji je na B listi. Obje su bile baš ponizno ljubazne i suznih očiju mole za pomoć u novcu. Jednoj je falilo 21 kn , a drugoj 43kn. Vidio sam koliko im je neugodno tražiti pomoć u novcu za kupiti taj lijek. Moram iskreno priznati i meni su oči zasuzile. O Bože zar smo kao društvo tako nisko pali, a po mojim informacijama nažalost jesmo. Mnogo ljudi je siromašno, imaju dopunsko osiguranje, ali nažalost nemaju novca za doplatu  mnogih lijekova.

Napomena: potpuno vjerujem ovim pacijenticama da ne prose, već samo mole za pomoć u novcu, kako bi mogle kupiti potreban lijek.
Sve je više sirotinje koji nemaju za osnovne životne potrebe, a neki pohlepni lobisti i dalje inzistiraju na TAJKUNIZACIJI onog što je ostalo od općeg dobra solidarnog javnog zdravstvenog sustava (SJZS). Nije ih nimalo sram.

Marijo Drlje dipl. oec

1+