Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, ministre Kujundžiću, imamo li se pravo nadati za kvalitetnijiu dopunu pomagala na listama HZZO-a, s ciljem boljeg života oboljelih?

Odgovor HZZO-a na naš upit o pomagalima na listi HZZO-a. Proučite njihovu brigu o nama oboljelima!

Tratinska 27 (poštu slati na Kopernikova 3)
U Zagrebu 4.5.2019.

Solidarni javni zdravstveni sustav (SJZS) po nama je nahumaniji i najdragocijeniji proizvod u povijesti civilizacije  i nema alternativu.

Ministru zdravstva prof. dr. sc. Milanu Kujundžiću, dr med.

Poštovani gospodine Ministre

je naš dopis UHP/19-40 od 8.4.2019 Vama   u kome smo Vam uputili nekoliko vrlo jednostavnih pitanju u svezi pomagala koja oboljeli dobiju (ali neka ne mogu koristiti) preko HZZO-a. Trudili smo se postaviti vrlo jednostavna pitanja,a do kojih smo došli u razgovoru sa oboljelima na prvoj crti oboljelih u nadi Vašeg žurnog djelovanja u cilju za boljom zdravstvenom uslugom na načelu solidarnosti u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu.
Umjesto jednostavnih i konkretnih odgovora na naša jednostavna postavljena pitanja dobili smo  , vidi na ovom linku:   17.4.2019. Pomagala. Odgovor HZZO-a na upit UHP-a
  17.4.2019. odgovor od HZZO-a u kome nam nisu odgovorili ni na jedno konkretno postavljeno pitanje.
Jesu li nam možda htjeli poručiti sve je u najboljem redu i ne mislimo ništa mijenjati?
Pitamo Vas je li ovakav odgovor na naša jednostavna, konkretna pitanja ponižavanje oboljelih?  Može li dio akademske zajednice iz HZZO-a, a koji su autori ovog odgovora doista služiti jednostavno , kvalitetno i ponizno svim oboljelim osiguranicima HZZO-a ?
Poštovani gospodine Ministre. ponizno Vas molimo, ako niste razumjeli naš dopis, spremni smo Vam doći kada Vi nađete vremena i pored više dopisa i razgovora ponovo Vam ispričati ono što nam oboljeli govore na prvoj crti oboljelih. Zamolili smo oboljelog za pomoć i da ispriča samo jedan primjer  Vama ako nađete vremena, koje probleme imaju neki oboljeli kada dobiju npr. slušni aparatić. Već je na to pristao  dr.sc L.Š. koji  upravo ovih dana prolazi taj problem.Znaći predlažemo akademski obrazovanog Čovjeka da Vam iz prve ruke ispriča sve što prolazi sa onim pomagalima koji se dobiju preko HZZO-a
.Poštovani gospodine Ministre ukoliko nam i dalje ne vjerujete o nekim lošim iskustvima oboljelih sa pomagalima koja dobiju preko HZZO-a, predlažemo, javno pozovite oboljele na ovu temu neka Vam se jave i iznesu svoja iskustva.
Poštovani gospodine Ministre, želimo Vas podsjetiti da je hrvatski puk drugi najsiromašniji u EU i velika večina našeg puka nema novca za doplatiti ili kupiti  pomagala koja bi im omogučila kvalitetniji život.
Pitamo Vas gospodine Ministre je li ima smisla da su neka pomagala na listi HZZO-a, a kada ih oboljeli dobije ne može ih koristiti, a ni vratiti (NE DOBIJU JAMSTVA), i onda ih drži negdje u ladici? Zašto rasipati novce iz solidarnog javnog fonda, uvjereni smo da za to nema potrebe, ukoliko se želi služiti oboljelima.
U očekivanju Vašeg uključivanja u rješavanje ove problematike i jednostavnog  odgovara, želimo Vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.
PITAMO VAS IMAMO LI SE PRAVO NADATI ili je tajkunizacija SJZS gotovo pa svršen čin?
Pogledajte samo agresivno oglašavanje u medijima, a i neke pohlepne  lobiste tajkunizacije,   koji rade u SJZS i  dobijaju plaće iz “solidarnih državnih jasala”.
Solidarni javni zdravstveni sustav (SJZS) po nam je nahumaniji i najdragocijeniji proizvod u povijesti civilizacije  i nema alternativu.
S poštovanjem

Marijo Drlje dipl.oec