Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, za tzv slučaj Obrovac neki krive medije što su snimili i objavili istinu, a mi mislimo da mediji nisu krivi već zaslužni.

Hvala medijima što su objavili  istinu i pomogli u brzini rješavanja ovog slučaja u Obrovcu.

Tratinska 27 (poštu slati na Kopernikova 3)

Poštovani

mi mislimo da novinari nisu krivi što su objavili ono što su otkrili u Obrovcu, već zaslužni. Provjereno NOVE TV je snimilo istinu i to objavili. U čemu je problem? Je li po nekim pohlepnim lobistima tajkunizacije SJZS, a koji napadaju te medije pišući po raznim profilima tu istinu trebalo sakriti?
Ovih dana je u javnosti isplivao tzv slučaj iz Obrovca. Po mnogim profilima napadaju se i krive mediji (i svi oni koji misle drugačije) što su svoja saznanja o ovom slučaju iznijeli u javnost.
Mi u UHP-a mislimo da medij nisu krivi već zaslužni jer če se konačno ovaj problem riješiti u kratkom roku.
Mi u UHP-a smatramo, ako nekoga treba kriviti za ovaj slučaj, onda po nama treba prozvati (neke njegove kolege iz sustava) one koji nisu pravovremeno pružili pomoć Čovjeku zaštitili ga i zbrinuli, ako za to ima potrebe.
Mi smatramo da Čovjek ne smije završiti, nedaj Bože na ulici, već ga sustav mora zaštititi i zbrinuti
Napomena: Svjesni smo da če nas neki zbog ovog stava napadati ali da nije medija, situacija u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu (SJZS) po nama bila bi puno gora. Možda nam neki iz SJZS žele poručiti da su oni nepogrešivi, a od takvih nas je užasno strah….a neki nažalost misle da isključivo oni sve znaju i žele “komunicirati” (čak i na raznim profilima i portalima…) tako da svi mi moramo misliti isto kao i oni, to je vrijeme, hvala Bogu prošlo, naš puk je sve više obrazovaniji i sve više čita.
Tribamo biti svjesni vremena u kome živime i mogučnosti tehnologije koja nam se nudi za komunikaciju, i tribamo se svi prilagoditi vremenu u kome živimo i dvosmjernom načinu komuniciranja, a pri tome uvažavajući sve sugovorenike.
Marijo Drlje, dipl.oec