Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, na naš prijedlog, a po odluci HZZO-a, ubuduće kada se naručite na važeću uputnicu ta uputnica vrijedi dok ne ostvarite tu narudžbu.

Na naš upit HZZO-a, odgovor HZZO-a možete pročitati na linku dolje.

Tratinska 27 (poštu slati na Kopernikova 3)

U Zagrebu 4.4.2019.

Poštovane/i

o problemu roka važeči uputnica svima je vjerojatno dobro poznat. Vrlo često bi se oboljeli naručio za  neku pretragu na važeću uputnicu, ali bi zbog predugačkih lista čekanja taj termin ponekad bio iznad roka te u trenutku narudžbe važeće uputnice.

Nažalost ponekad, kada oboljeli dođu na naručeni termin, zdravstveni djelatnici bi mu rekli, “ žao nam je, ali je vama istekao rok važenja uputnice , morate donijeti novu uputnicu”  Do sada smo više puta ukazivali na ovaj problem, nepotrebnog maltretiranja i oboljelih i obiteljskih liječnika, koji su nepotrebno morali raditi dupli posao pisanja uputnica, a oboljeli ponekad u čekaonici čekati i nekoliko sati. Uspjeli smo se izboriti da to više ne bude tako, ubuduće ako ste se naručili na važeću uputnicu, ta uputnica vrijedi dok se ta naruđba ne realizira.

Na naše upite i prijedloge odgovor HZZO-a možete pročitati na linku: 22.3.2019. za naručene uputnice, rok dok se ne realiziraju

U nadi da smo oboljelima bar malo olakšali njihovu svakodnevnicu, ali i liječnicima u PZZ,  želimo vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.

U dobroj vjeri .

Marijo Drlje dipl.oec