Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, 6.2.2019. smo dodjelili Zahvalnicu za 2018. godinu najliječnici Jeleni Aranza i najsestru -tehničara Perici Vuceliću

Od danas možete predlagati za najliječnicu i najsestru-tehničara za 2019.godinu do 1.12.2019.

Tratinska 27 (poštu slati na Kopernikova 3)

Poštovani

Udruga hrvatskih pacijenata na godišnjoj razini po 13.put, a povodom svjetskog dana bolesnika 11.veljače 2019. dodjeljuje Zahvalnicu za najsestru -tehničara i najliječnika.

Cilj  nam je potaknuti društvo na manje pohlepe a više solidarnosti, plemenitosti, humanosti i zahvalnosti te istaknuti pojedince a preko pojedinaca zahvaliti svima u SJZS koji rade na dobrobit bolesnika.

Zahvalnicu za najliječnika za 2018. godinu dodjelili smo na konferenciji za medije 6.2.2019 godine,  Jeleni Aranza dr. med. spec. hitne medic. koja je zaposlena u Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, Spinčićeva 1 Split.

Zahvalnicu za najsestru-tehničara za 2018. godinu smo dodjelili Perici Vuceliću mag. med. tech zaposlen u Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije, dr. Vlatka Mačeka 48 Karlovac.

Čestitamo.

U Zagrebu 6.2.2019.

Marijo Drlje dipl.oec

U nastavku prenosimo objavu sa Hine

Udruga hrvatskih pacijenata dodijelila zahvalnice za najliječnika i najtehničara

Hina

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) po trinaesti je puta u povodu Svjetskog dana bolesnika dodijelila zahvalnice za najliječnika i najsestru-tehničara, a ovogodišnji dobitnici su voditeljica hitne medicinske pomoći u Solinu Jelena Ranza i medicinski tehničar u Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije Perica Vucelić.

Predsjednik UHP-a Marijo Drlje rekao je kako se udruga na taj način jednom godišnje želi zahvaliti i odati priznanje zdravstvenim djelatnicima koji rade na dobrobit svih oboljelih.

Doktorica Jelena Ranza posljednjih je pet godina voditeljica hitne medicinske pomoći u Solinu i Muću, a prije toga je 24 godine radila kao voditeljica hitne pomoći u Trogiru.

Kaže kako je tijekom svog dugogodišnjeg staža iskusila rad u zemaljskoj, morskoj i helikoptereskoj hitnoj službi, gdje i dalje leti tijekom ljetnih mjeseci. Počašćena je priznanjem jer je zamijećen njezin 30-godišnji trud u toj zahtjevnoj službi.

“Hitna medicinska služba značajno je napredovala od vremena kada sam počela raditi 1991. u hitnoj u Trogiru. Tada smo imali samo dvije jakne, tako da je jedan od troje članova tima uvijek morao nositi svoju civilnu jaknu. Danas u svakom vozilu i ambulanti imamo defibrilator, oprema je standardizirana, imamo medicinska vozila i uniforme, te edukaciju, kao i specijalizaciju iz hitne medicine”, kazala je Ranza.

Nagrađeni medicinski tehničar Perica Vucelić trenutno radi kao pomoćnik ravnatelja za kvalitetu u karlovačkom Zavodu za hitnu medicinu, no kaže kako je to nagrada i svim njegovim kolegama u izvanbolničkoj hitnoj službi, jer pojedinac u sustavu hitne medicine ništa ne može napraviti sam, bez potpore drugih.

“Ova nagrada je golema satisfakcija za daljnji rad, a cilj nam je u svakodnevnom radu poboljšati kvalitetu i usluge pacijentima. Ona je i sada na visokoj razini, ali svaki pravi ‘hitnjak’ to želi poboljšavati”, rekao je Vucelić.

Dodjeli nagrada nazočio je državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić, koji je rekao da je rad u hitnoj službi stresan i vrlo zahtjevan posao koji traži dobru uvježbanost. a hrvatski “hitnjaci” po brzini intervencije spadaju među najbolje u Europi.

(Hina)