Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, najoštrije osuđujemo svako nasilje oboljelih prema zdravstvenim djelatnicima ali i lošu komunikaciju nekih zdravstvenih djelatnika prema oboljelima.

 

 

Zapamtite, vaša šutnja je odobravanje trenutnog stanja u SJZS

Molimo vas, civilizirano dignimo svoj glas i kroz kvalitetniju komunikaciju zajedno se borimo za dostupnije i kvalitetnije liječenje u SJZS.

 

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Tratinska 27 (poštu slati na Kopernikova 3)
Zagreb
https://udrugahrvatskihpacijenata.hr/

https://www.facebook.com/udrugahrvatskihpacijenata.hr

U Zagrebu 29.1.2019.

 

 

 

Poštovani,

 

nažalost u posljednje vrijeme sa tugom slušamo i čitamo o napadima na zdravstvene djelatnike u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu (SJZS). Takvo ponašanje je nedopustivo i za najoštriju osudu.

Pozivamo i molimo sve oboljele koji smatraju da im je možda uskračeno njihovo pravo na kvalitetno liječenje da se umjesto nasilja (nasilje je za svaku osudu) jave:

a) Ravnateljstvu te ustanove i pokušajte kroz komunikaciju riješiti moguće probleme.     ili

b) Prijavite svoje nezadovoljstvo Ministarstvu zdravstva na tel. 014677091 (kabinet Ministra) ili na bezplatan telefon 08007999.      ili

c) Medijima .     ili

d) Udruzi hrvatskih pacijenata na mob.  0911877654 ili
e-mail:marijodrlje1@gmail.com 
        ili ….  nekim drugim civilnim Udrugama za zaštitu prava oboljelih iz područja zdravstva  ili političkim (imenuje ih politika na razini županija i MIZ-a) Povjerenstvima  za zaštitu prava oboljelih iz područja zdravstva.

Još jednom molimo sve vas odustanite od bilo kakvog nasilja i pokušajmo zajedno preko bolje komunikacije rješavati nažalost velike probleme u SJZS, a koji su nastali po nama zbog nekih pohlepnih lobista tajkunizacije našeg općeg dobra SJZS.

Pozivamo odgovorne u MIZ-a hitno poduzmite sve što je u vašoj moći i osigurajte bitno bolju i kvalitetniju komunikaciju zdravstvenih djelatnika prema oboljelima i njihovim obiteljima, sigurni smo ukoliko komunikacija bude bitno kvalitetnija, problemi mogučih nesporazuma oboljelih prema zdravstvenim djelatnicima svesti če se na najmanju moguću mjeru.

Pozivamo sve vas dignite civilizirano svoj glas o problemima u SJZS i javno progovorite o tome, jer jedino tako svi zajedno možemo sačuvati naše opće dobro SJZS.

U dobroj vjeri.

S poštovanjem

Predsjednik

Marijo Drlje dipl.oec.

3+