Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, neka pitanja, promišljana i misli koje muće oboljele od raka. Koliko u praksi na prvoj crti oboljelih, zdravi razumiju oboljele od raka?

Koje misli prolaze kroz glavu oboljelih od raka? Jesu li to liste čekanja i dostupnost na liječenje, (ne)razumijevanje zaposlenih u SJZS, siromaštvo, ili ….

 

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Tratinska 27 (poštu slati na Kopernikova 3)
Zagreb
https://udrugahrvatskihpacijenata.hr/

https://www.facebook.com/udrugahrvatskihpacijenata.hr

U Zagrebu 28. 1. 2019.

 

Poštovani

 

Pitamo vas je li na kraju oboljelima od raka u svojoj samoći
uvijek ostaje samo nada i njihove obitelji?

Što vi mislite je li oboljeli od raka uglavnom nakom dijagnoze ostaju bez posla, novca, prijatelja ….?

Kada se oboli od raka, oboljelma kažu uglavnom, drži se, razmišljaj pozitivno, ne predaj se, itd. ….a onda kako vrijeme odmiče nestaju iz njihove blizine.

Pitamo vas jesu li oboljeli od raka na teretu društva i sredini u kojoj žive?

Pitamo vas jesu li oboljeli od raka za neke roba i odlična prilika za zaradu i osobno bogaćenje,  čak i na parkingu oko bolnica i drugih javnih zdravstvenih ustanova?

Koliko je DRUŠTVO (DRŽAVA) socijalno i osjetljivo na oboljele od raka, ako oboljelima od raka pored ostalog naplačuju i parking oko javnih bolnica u kojima se liječe?
Pitamo vas što vi mislite je li na duže staze, zdravi razume oboljele od raka i koliko?

Je li po vama oni koji su potkovani teorijom o bolestima (a nisu  Bogu hvala, nikada bili bolesni) mogu razumjeti i koliko, oboljele od raka?

Koliko po vama oboljele od raka razume oni koje oboljele u SJZS naručuju za nekoliko tjedana ili mjeseci, a možda im nude brže usluge privatno kod sebe ili onoga kod koga miješaju praksu?

Dragi moji na ova gore sva pitanja, ja znam odgovore iz osobne prakse na prvoj crti oboljelih i ovom prilikom zahvaljujem onima divnim, humanim i solidarnim (ima ih ali sve manje, je li tome razlog POHLEPA nekih) zdravstvenim djelatnicima u SJZS zbog kojih još nisam izgubio vjeru i nadu u ljude i njihovu humanost i plemenitost.

Je li pohlepa nekih lobista tajkunizacije SJZS, uzrok uništavanja najdragocjenijeg i najhumanijeg proizvoda u povijesti civilizacije, solidarnog javnog zdravstvenog sustava (SJZS)?

Nada živi vječno….

Predsjednik
Marijo Drlje, dipl.oec

1+