Udruga hrvatskih pacijenata – Marijo Drlje, tražimo hitnu reformu Hitne službe

Novce za nove liječnike u Hitnoj službi se mora pronaći

Tratinska 27 (poštu slati na Kopernikova 3)

Poštovani

Izražavamo iskrenu sućut obitelji umrlog u Zaprešiću.
Ljudski život nema cijene.
Po ovoj temi smo dali 10-tak izjava, a objavljene su dvi koliko mi znamo!.

Ukratko mi smatramo da se Hitna mora reformirat, hitno na način da se tim 2 mora dopuniti sa liječnikom, a to je moguće na više načina. Jedan od načina kako pronaći novac za to je da se smanji za 50-tak % nemedicinsko osoblje( o tom višku se vrlo često govori u javnom prostoru) u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu i iz tih sredstava zaposle liječnici , zatim od lokalne vlasti tražiti odgovornost iz svog djelokruga kada je hitna u pitanju…..

Za moguću odgovornost nekih smrtnih slučajeva kada je Hitna u pitanju predlažemo pitajte “velike reformatore” od 2011. god. od Jurkovića, Milinovića, Varge, Nakića pa i danas, Plazonića, Vukelića, Drakulića, Dulibića, Kujundžića itd…. Sjetite se samo kako su neki od njih npr 2016. predlagali reformu na prijemu hitne u bolnicama, gdje su tražili da trijažu vrši medicinska sestra…hvala Bogu  to nije prošlo. Neki od tih poput Jurkovića i danas vrlo aktivno sudjeluju u reformi Zakona o ZZ i Zakona o ZO. Mi u UHP-a smo dizali sve to vrijeme argumentirano i civilizirano svoj glas protiv takvih reformi, kao i nedavno protiv lošeg Nacrta Zakona o zdravstvenom osiguranju, a sve to možete pratiti na našoj stranici, udrugahrvatskihpacijenata.hr

Mi u UHP-a nismo suci i neželimo nikome “suditi” ali valjda za loše  zakone netko bih u civiliziranom društvu trebao i odgovarati. Valjda.

Marijo Drlje