Udruga hrvatskih pacijenata, Marijo Drlje predlažemo dr Dražena Gorjanskog u radnu skupina za izradu Nacrta prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Ovaj prijedlog smo poslali javno ministru zdravstva dr Kujundžiću

Kopernikova 3, Zagreb
E-mail: marijodrlje1@gmail.com

UHP/17-51
U Zagrebu 29.8.2017.

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA                                                                                                               Ksaver 200 a,
                                            10 000 Zagreb

n/p ministru prof.dr.sc. Milan Kujundžić, dr. med.

Prijedlog  za sudjelovanje predstavnika Udruge hrvatskih pacijenata u radnoj  skupini  za izradu  Nacrta prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti

Poštovani gospodine Ministre,

ovih dana iz medija smo čuli da se formira radna skupina za izradu Nacrta prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti i slobodni smo Vam predložiti za člana te radne skupine dr. Dražena Gorjanskog.

Smatramo da ne treba mnogo govoriti o kvalitetama dr. Dražena Gorjanskog, no ipak navest ćemo samo neke od njih:

Dr. Dražen Gorjanski se zalaže za spas solidarnog javnog zdravstvenog sustava (SJZS), što je dostignuta civilizacijska razina solidarnosti u 2017. godini i to potpuno humanitarno. Na temu SJZS napisao je 4 knjige. Stavio je javni interes (SJZS) osiromašenog hrvatskog puka ispred svojih osobnih. Smatramo da je to potvrda domoljublja i čovjekoljublja.

Član je UHP-a, moj savjetnik i učitelj.
Nesebično pomaže nama u UHP-a i to potpuno besplatno.
Čovjek svojim djelima pokazuje da mu je jako stalo da svaki građanin Republike Hrvatske ima u praksi Ustavom zajamčenu zdravstvenu zaštitu i to načelu solidarnosti na zlatnom standardu.

Do sada je dr. Gorjanski svojim djelima pokazao da razumije probleme u SJZS i vjerujemo da bi svojim znanjem i iskustvom doprinio kvalitetnijoj izradi  novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti .

Po našem mišljenju dr Gorjanski je „novi“ akademik Andrija Štampar, našeg vremena i vjerujemo da će ga povijest takvog i zapisati.

U očekivanju pozitivnog odgovora želimo Vam obilje zdravlja.

Marijo Drlje, predsjednik

Ovdje možete pročitati za kakvo zdravstvo se je zalagao akademik Andrija Štampar: