UHP-a, Marijo Drlje ovdje možete pročitati odgovore iz 2013. g. Ravnatelja HZZO-a Siniše Varge, ministra zdravlja Rajka Ostojića i predsjednika Stomatološeke komore gos Peze na upit UHP-a o problemima u stomatologiji

Predlažem vam za pročitati ove dopise iz 2013. god, ravnatelja HZZO-a Siniše Varge, ministra Rajka Ostojića i predsjednika stomatološke komore g. Peze.  i  gos. ministra Kujundžića iz 2017. Sami možete zaključite koliko se oni doista brinu o osiromašenom hrvatskom puku  po pitanju pritužbi na usluge u stomatologiju.

Kopernikova 3, Zagreb
U Zagrebu 6.7.2017.

Poštovani 2013. godine smo mi u UHP-a uputili ova pitanja ministru Rajku Ostojiću o problemima u stomatologiji, a koja možete pročitati ovdje:

Na sastanku održanom 19.3.2013. godine u MIZ-a  bili su nazočni:

Ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić, Dijana Glavina tajnica kabineta ministra, ravnatelj HZZO prim. Siniša Varga, prof. Mladen Šlaj, predsjednica HKMS Dragica Šimunec, predsjednik HKDM mr.sc. Hrvoje Pezo, predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata Marijo Drlje, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije prof, Dragomir Petric, dopredsjednik UHP-a dr.sc. Luka Štilinović i dr

Na sastanku  smo mi iz Udruge hrvatskih pacijenata (UHP) tražili odgovore na 9 pitanja iz dopisa MIZ-u od 5.3.2013. godine.

Predsjednik  UHP-a Marijo Drlje je postavio i 10. pitanje a to je da se  točno precizira  sto se sastoji u standardu usluge (materijal, ne generički  nego financijski materijal, rad…) i donese taj standard( sadržajno) usluga koje pacijenti trebaju (moraju) dobiti iz osnovnog i dopunskog osiguranja.

Gospodin Marijo Drlje je još tražio da   MIZ-a hitno donese dijagnostički protokol  u stomatologiji po kome bi se ravnali doktori i pacijenti.

Gospodin Marijo Drlje je postavio pitanje, jeli prof. Mladen Šlaj u sukobu interesa ako vodi reformu na razini HZZO-a, a radi na stomatološkom fakultetu i navodno ima nekoliko privatnih ordinacija u stomatologiji (ortodonciji) ?

Odgovore  čekamo. Odgovore smo dobili 7.3.2017.!

UHP-a, Marijo Drlje ovdje možete pročitati odgovore iz 2013. g. ravnatelja HZZO-a Siniše Varge, ministra zdravlja Rajka Ostojića i predsjednika Stomatološeke komore gos Peze na upit UHP-a o problemima u stomatologiji

Odgovor 2013. g. predsjednika Stomatološke komore g. Peze možete pročitati ovdje:2013.Odgovor predsjed. stomatološke komore g. Peze na naša pitanja.

Odgovor 2013. g.ravnatelja HZZO-a g, Siniše Varge možete pročitati ovdje: 2013. Odgovor HZZO, g. Varge na naš upit o problemima u stomatologiji

Odgovor (ali nam nije poslao privitak…lukavo zar ne?) 2013. g. ministra zdravlja gospodina Rajka Ostojića možete pročitati ovdje:

2013. ministar R. Ostojić odgovara na naš upit o problemima u stomatologiji

Odgovor ministra Kujundžića 2017.g. na naš upit o problemima u staomatologiji, možete pročitati ovdje;
2017. Kujundžić. Problem stomatologije i traženje odgovora UHP-a od MIZ-a

Marijo Drlje,dipl. oec.