Udruga hrvatskih pacijenata moli zdravstvenu vlast za pomoć glede fizikalne terapije za Požegu i okolicu

UHP-a. Teško oboljeli čeka od svibnja 2016. već odobrenu fizikalnu terapiju u kući .

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Kopernikova 3
Zagreb 
 
UHP/2017-28
U Zagrebu 27​.3.2017.
 
Otvoreno pismo Ministru zdravstva i Ravnatelju HZZO-a
Poštovani,
na zamolbu obitelji D. Nj iz Požege upućujemo Vam otvoreno pismo i molimo Vas za pomoć iz dopisa oboljelima iz Požege i okolice.
Do sada smo Vam se tr​i puta obračali po ovom pitanju​i to: 23.2. 2017.​,​ 10.3.2017. i 24.3.2017 godine. Do danas obitelj koja moli za pomoć a ni mi u UHP-a nismo dobili nikakvu povratnu informaciju.​!
Nadamo se Vašem uključivanju u ovu problematiku i pomoći oboljelima.
U očekivanju odgovora nama u UHP-a i oboljelom želimo Vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.
U dobroj vjeri.
S poštovanjem
Marijo Drlje 
 
Napomena:

U otvorenom pismu smo stavili samo inicijale a gospođa D. Nj. je spremna razgovarati sa medijima a nju možete dobiti na  mob 099 277 5445

N​a dopis u ovom linku dolje još nismo dobili nikakav odgovor!

 

Prvi dopis smo uputili 23. veljače 2017.

———- Proslijeđena poruka ———-
Šalje: marijo drlje <marijodrlje1@gmail.com>
Datum: 23. veljače 2017. u 10:43
Prima: milan.kujundzic@miz.hr, delfa.radic-kristo,  fedor.dorcic@hzzo.hr, “jasna.pap@hzzo.hr” <jasna.pap@hzzo.hr>, tomislav.madzar@predsjednica.hr, “dr.Strenja Linić Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku” <odbzdravstvo@sabor.hr>

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Kopernikova 3,  Zagreb
UHP/17-16
U Zagreb 23.2. ​2017.
Poštovani gospodine Ministre zdravstva ​, poštovani gospodine Ravnatelju HZZO-a u privitku Vam proslijeđujemo e-mail od gospođe D. Nj. iz Požege
Pitamo Vas je li sustav funkcionira dobro ako do danas 23.2.2017. oboljeli ne mogu dobiti  odobrenu fizikalnu terapiju u kući u svibnju 2016.?
Poštovani gospodin Ministar zdravstva u medijima izjavljuje da je sustav dobar i da će biti uspjeh zadržati ga na sadašnjoj razini.
Pitamo Vas gospodine Ministre je li za Vas ovo (kao i nekoliko pritužbi sličnog sadržaja koje smo Vam poslali) pokazatelj dobrog sustava?
Mi u UHP-a smatramo  da sada nije dobro stanje u SJZS i da solidarni javni zdravstveni sustav (SJZS) treba hitno spasiti od urušavanja i ojačati ga kako ne bi oboljeli a posebno ​dugotrajni pacijenti trpili i patili.
U ovom slučaju kako nam je telefonom rekla supruga oboljelog M. radi se o nepokretnom Čovjeku već nekoliko godina a  obolio je od Parkinsonove bolesti i moždanog udara. Nažalost ne može dobiti fizikalnu terapiju u kući iako je odobrena još u svibnju 2016 godine.
Molimo Vas da se hitno spasi i ​popravi ovakav SJZS i pomogne ovom teško oboljelom kao i svima drugima koji su u istoj ili sličnoj situaciji.
U očekivanju odgovora nama u UHP-a i oboljelom želimo Vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.
U dobroj vjeri.
S poštovanjem

                                                                                                                Marijo Drlje

0