UHP-a i HULL-a javna podrška prim. dr. Sandri Bašić-Kindi predsjednici Povjerenstva za zaštitu i promicanje prava pacijenata MIZ-a

Podržali smo prim. dr. Sandru Bašić-Kindu predsjednicu Povjerenstva za zaštitu i promicanje prava pacijenata MIZ-a

Udruga hrvatskih pacijenata(UHP)
Kopernikova 3, Zagreb
Marijo Drlje, predsjednik, 0911877654

U Zagrebu 13. 3. 2017.

Minstarstvo zdravstva
n/p ministra prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med.
Povjerenstvo za zaštitu i promicanje prava pacijenata, MIZ-a
n/ p predsjednici prim dr. Sandri Bašić – Kinda

Poštovani gospodine Ministre zdravstva, poštovana gospođo Predsjednice Povjerenstva

Jako smo zabrinuti jer su do nas stigle glasine da Vas pokušavaju maknuti sa položaja Predsjednice Povjerenstva za zaštitu i promicanje prava pacijenata MIZ-a

Mi u Udruzi hrvatskih pacijenata sa prve crte oboljelih smo predložili Vas za to Povjerenstvo jer Vam vjerujemo kao Čovjeku  i Liječniku. Do sada ste bili naša nada u bolje i humanije stanje u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu.  Od kada ste Vi prim dr. Bašić-Kinda preuzeli ovo Povjerenstvo (prošle godine ) koliko mi znamo  počelo se je  kvalitetno raditi.

Dajemo Vam punu podršku da ne odstupite i nastavite sa radom tamo gdje ste stali. Molimo Vas izdržite jer mi znamo da možete puno učiniti za dobrobit oboljelih a posebno siromašnih i oboljelih.

Mi Vam stojimo na raspolaganju i to 24 sata na dan. Zovite samo zovite ….

Do sada nas niste razočarali, mi smo uz  Vas i zajedno možemo puno dobroga učiniti.

Budite naša svjetlost i nada (izađimo svi zajedno iz pećine …)u ovom labirintu zvanom solidarni javni zdravstveni sustav.

Molimo Vas nemojte se mijenjati jer mi oboljeli iz iskustva do sada znamo da čete učiniti sve, ama baš sve za svakog oboljelog kojega liječite (hematološki pacijenti pa i šire).

Slobodni smo konstatirati, lakše je i umirati kada mi oboljeli znamo da nas vodi osoba koja se nikada ne predaje i uvijek želi pomoći svojim pacijentima do zadnjeg trenutka.

Upravo zbog navedenog smatramo da ste Vi sada najbolje rješenje za predsjednicu Povjerenstva za zaštitu i promicanje prava pacijenata MIZ-a.

Molimo sve u Ministarstvu da Vam  daju podršku bez fige u džepu i da Vam bar malo vjeruju kao i mi oboljeli. Po nama ne bi bilo dobro da Vas smijene i da ovo Povjerenstvo preuzmu neki koji i ne znaju kako izgleda teško oboljeli naprimjer umirući onkološki ili neki drugi pacijenti… a možda su umirućeg čovjeka vidjeli samo na slici ili o njemu čuli na predavanju…

Molimo Vas pokušajte pokrenuti za početak (prioritetno) preko Povjerenstva da se donesi  rokovi za pojedinu dijagnostičku uslugu u što je kraćem roku moguće.

Srdačan pozdrav i obilje zdravlja Vam želimo sa Vaše i naše prve crte oboljelih.

UHP-a

Marijo Drlje, predsjednik

Za Hrvatsku udrugu leukemija i limfomi

Dubravko Hoić, predsjednik