Udruga hrvatskih pacijenata, prijavili su nas inspekciji jer su “neki zdravstveni radnici nezadovoljni radom UHP”

Neki zdravstveni djelatnici su nas prijavili inspekciji jer su “nezadovoljni radom UHP-a i njenim čelnikom Marijo Drlje

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)

Kopernikova 3, Zagreb
marijodrlje1@gmail.com , 0911877654

Prijavili su nas (anonimno) inspekciji jer su navodno neki zdravstveni djelatnici nezadovoljni radom Udruge hrvatskih pacijenata. Pozivamo sve te “neke” zdravstvene djelatnike na razgovor i kulturu dijaloga jer mi stvarno želimo znati sa kojim su dijelom našeg rada nezadovoljni i ako griješimo želimo te greške otkloniti.
Željeli bih doista znati jesu li ti “neki” nezadovoljni zdravstveni djelatnici možda lobisti tajkunizacije općeg dobra solidarnog javnog zdravstvenog sustava ili..

Otvoreno pismo
Hrvatsko društvo za zaštitu i promicanje ljudskih prava
n/p predsjednice Nade Balen

Poštovana gospođo Predsjednice

Mi u UHP-a smo za kulturu javnog dijaloga. Različitost stavova i mišljenja bi trebalo biti naše bogatstvo a ne temelji za moguće tužakanje. Kada zabranimo slobodu misli i govora teško nam se piše.

Vi ste krajem prošle (2016) godine uputili predstavku Ministarstvu uprave u kojoj navodite da je Društvo obaviješteno o nezadovoljstvu dijela radnika u zdravstvu radom (što god to značilo) Udrugom hrvatskih pacijenata i njenog čelnika Marija Drlje. Nikada nas niste kontaktirali a ni upoznali, u čemu je problem?

Ne želimo komentirati Vašu prijavu protiv Udruge hrvatskih pacijenata i kako kažete njenog čelnika Marija Drlje. Vi imate pravo podnositi predstavke i prijave ili što god želite, poštujemo to Vaše pravo. Nažalost nismo upoznati zašto nas i tko nas (imenom i prezimenom) optužuje. Valjda imamo pravo znati!

Slobodni smo Vas javno i to u dobroj vjeri pozvati na dijalog i Vas i vaše Društvo kao i taj dio nezadovoljnih zdravstvenih djelatnika (pitamo Vas jesu li to možda lobisti tajkunizacije ili…) koji Vam se potužio na rad UHP-a.
Ukoliko prihvatite naš prijedlog rado bih vas upoznali sa humanitarnim radom Udruge hrvatskih pacijenata i o rezultatima našeg rada.
Ne znamo jeste li uopće upoznati sa našim radom i zato smo Vam slobodni ponuditi mogućnost da se upoznate sa našim djelovanjem.
O našem radu možete se više upoznati na ovoj adresi i našoj facebook.com stranici
Vama na znanje mi smo u praksi humanitarna udruga i pokušavamo pomagati svima koji nam se obrate, cijelom hrvatskom puku koliko možemo. Nemamo članarine i mogu nam se obratiti svi koji to žele a ne moraju biti naši članovi.
Zalažemo se za spas solidarnog javnog zdravstvenog sustava (SJZS), općeg dobra hrvatskog puka.
Zalažemo se za dostupnost prava na kvalitetno liječenje svakog našeg građanina u trenutku boli-potrebe na načelu solidarnosti na zlatnom standardu u SJZS.
Nismo protiv privatnog zdravstva ali neka se privatno zdravstvo razvija privatnim kapitalom a ne urušavanjem općeg dobra SJZS.
Pored ostalog ukazujemo na nelogičnost da neki lobisti koji rade u SJZS i dobro od toga žive, lobiraju za privatno zdravstvo. Pitamo Vas gdje toga još ima u naprednoj civilizaciji, raditi za jednog poslodavca a lobirati za drugog?
Pitamo Vas kako bi to bilo da neki sudac prije podne radi u sudnici a po podne lobira ili radi za nekog odvjetnika koji sutra može nekoga braniti u toj istoj sudnici ….
Za nas je SJZS opće dobro hrvatskog puka i nema alternativu.
Molimo taj dio nezadovoljnih zdravstvenih djelatnika koji su se Vama POTUŽILI na rad UHP-a da nam se jave i vrlo rado ćemo ih upoznati sa našim djelovanjem.
I na kraju Vama i tom dijelu (kako kažete) nezadovoljnih zdravstvenih djelatnika koji su Vam se potužili na UHP-a na znanje, naš rad (preko 90%) se zasniva na pisanim pritužbama oboljelih i o tome govorimo javno. Želimo pokušati pomoći tim ljudima preko zdravstvenih institucija i zato ukazujemo na te probleme. Je li nas Vi pokušavate ušutkati?
Pitamo Vas je li Vi mislite da trebamo skrivati vapaje oboljelih ljudi koji nam pišu? Je li Vama i tom dijelu nezadovoljnih zdravstvenih radnika smeta što ne skrivamo pritužbe koje dobivamo sa prve crte oboljelih.
U očekivanju odgovora želimo Vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.
U dobroj vjeri

S poštovanjem Marijo Drlje

0

Odgovori