Udruga hrvatskih pacijenata, molimo za precizane odgovore dr. Vikicu Krolo jer nam nisu jasni njeni stavovi tj. je li želi spasiti i jačati SJZS ili privatizirati- tajkunizirati isti.

Tražimo od dr Vikice Krolo da se jasno odredi je li za tajkunizaciju SJZS ili za očuvanje i jačanje SJZS

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Kopernikova 3   Zagreb,
Marijo Drlje, predsjednik, 091 1877654
U Zagrebu 9.11.2016.
                                                                                  KOHOM
                                                             n/p predsjednice dr. Vikice Krolo

Poštovana gospođo predsjednice dr. Vikica Krolo
Ovo dolje je Vaš intervju od jučer u Slobodnoj dalmaciji
http://slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/449062/hzzo-trenira-strogocu-na-lijecnicima-a-danak-placa-nase-zdravlje-ne-dam-skuplji-lijek-kaznit-ce-me
Citiramo Vas iz teksta:
Prava pacijenata u Hrvatskoj nisu isto što i prava osiguranika, s time da HZZO nikada nije javno dao svojim osiguranicima u ugovoru što pacijent ima pravo dobiti, a što ne. I onda su vam u tako nejasnim kriterijima liječnici obiteljske medicine stavljeni kao “čuvari HZZO-a” – kazuje nam dr. Vikica Krolo, liječnica obiteljske medicine i predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KOHOM).”
Poštovana gospođo predsjednice dr Krolo
 pitamo Vas je li Vi ovo tražite donošenje nove​ košarice usluga u solidarnom javnom zdravstvom sustavu (SJZS) tamo gdje još nije donešena?​
Ukoliko se zalažete za donošenje nove košarice usluga , pitamo Vas ​je li Vi znate koliko je osiromašen hrvatski puk​ i koliko osiromašenih ima dnevno na kontenjerima i po pučkim kuhinjama…. i u slučaju donošenje nove košarice usluga da bi moglo ostati bez zdravstvene zaštite na zlatnom standardu (što je dostignuta civilizacijska razina na načelu solidarnosti) cca 3 000 000 osiromašenih građana u trenutku kada se razbole?
Je li Vama smeta solidarnost u SJZS što je po nama u UHP-a opće dobro i civilizacijsko dostignuće hrvatskog puka i je li se Vi zalažete  za nastavak koncesija-privatizacije-tajkunizacije? (U slučaju da Vas ljute ova naša pitanja mi oboljeli se ispričavamo u tom slučaju ali ste nam nejasni i voljeli bih​ znati što točno kanite činiti)
Za nas u UHP-a SJZS je opće dobro hrvatskog puka i nema alternativu. SJZS je civilizacijsko dostignuće i molimo Vas pomognite nama običnim smrtnicima sačuvati i ojačati SJZS a ne možda ga vračati kroz privatizaciju ili tajkunizaciju možda u mrak 19.st
Molimo Vas proučite još jednom velikog akademika Andriju Štampara a mi Vam u privitku dostavljamo neke njegove citate​.
Pozivamo Vas na otvoreni dijalog pred cjelokupnoj hrvatskoj javnosti na svim razinama sa svim staležima a ako prihvaćate poziv mi ćemo rado organizirati javnu tribinu (okrugli stol ili…)
U dobroj vjeri  nadajući se da imamo mi obični smrtnici (oboljeli) pravo znati (za što se Vi točno zalažete kao Predsjednica KOHOM-a) i imati drugačija promišljanja u demokratskom ozračju.
Nama oboljelima ne treba sažaljenja obiteljskih i drugih liječnika (kada dođemo u ordinaciju uz osmjeh nam možda​ reći “žao mi je ali nemate pravo”) ako se donese nova košarica usluga (koju ste možda prije izlobirali​).
Nama oboljelima treba pravo na liječenje na zlatnom standardu
​u trenutku potrebe na načelu solidarnosti.
Život i zdravlje po nama nemaju cijenu i u ime života molimo novu Hrvatska vlast da ne dopusti urušavanja SJZS i nastajanje novih nekoliko tisuća novih bogataša-tajkuna.
Molimo sve dobre ljude u ime života, budimo solidarni u SJZS i omogućimo svakom našem građaninu​ kada oboli dostojanstvo u bolesti(na zlatnom standardu)​ i umiranju to je za nas civilizacijs​ko dostignuće i bogatstvo našeg hrvatskog puka a ne možda pohlepa i bogaćenje​nekih lobista​ pojedinaca.​
S poštovanjem

Marijo Drlje
0911877654

0