Udruga hrvatskih pacijenata pita je li medicinski opravdano za vrijeme trajanja fizikalne terapije ukidati bolovanje

Je li medicinski opravdano za vrijeme trajanja fizikalne terapije ukidati bolovanje.Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Kopernikova 3,  Zagreb
Marijo Drlje, predsjednik,  0911877654
marijodrlje1@gmail.com

U Zagrebu 7.11.2016.

Poštovani gospodine ministre prof. dr. sc Milan Kujundžić, dr. med.
Poštovani gospodine ravnatelju HZZO-a mr. sc. Fedor Dorčić, dr. med. spec,

Molimo Vas za odgovor.
u privitku Vam proslijeđujemo pritužbu gđe Č… iz  S….. koju smo dobili na e-mail.
Molimo Vas proučite navode iz iste i utvrdite je li ovo u pritužbi doista moguće.
Pitamo Vas ako Vaši kontrolori ne poštuju preporuke specijalista koji nas liječe kako mi obični smrtnici možemo uopće imati povjerenja u solidarni javni zdravstveni sustav.
Jesu li kontrolori (koji nekada i ne vide oboljelog) stručniji, pametniji i kopetetniji od naših specijalista koji nas liječe, nekada i godinama?
U ovom slučaju bolovanje je prekinuto za vrijeme trajanja fizikalne terapije!!!!!!!!. Zašto još nisu sačekali 3 dana da završi fizikalna terapija pa onda ako je to bilo medicinski  opravdano ukinu bolovanje.
Je li ovo školski primjer kako se ne komunicira sa oboljelima (je li se neki djelatnici prema nama oboljelima ponašaju kao „stoci sitnog zuba“…?) pri ukidanju bolovanja .
U očekivanju odgovora i puno bolje i iskrenije komunikacije(za to ne treba više novca samo dobra volja i odgovornije ponašanje )  vas  zdravstvenih djelatnika prema nama oboljelima, želimo Vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.
U dobroj vjeri
Marijo Drlje
Napomena:
Podaci oboljele su tajna i nisu za javnost.
Svi podaci su poznati osobama iz maila

———- Proslijeđena poruka ———-
Šalje: M……Č…… <b……….@gmail.com>
Datum: 6. studenoga 2016. u 21:53
Predmet:
​N… B….. N…. kontrolor HZZO-a
​​UKIDA NASILNO BOLOVANJE USRED (za vrijeme trajanja fizikalne terapije) FIZIKALNE TERAPIJE
Prima: marijodrlje1@gmail.com

Nalazila sam se na bolovanju s osnova ozljede na radu/prijelom cuboidne kosti i puknuce svih ligamenata/.Po tri specijalista/traumatologu,neurologu i fizijatru/utvrdena mi je potreba fizikalne terapije,inace jedinog lijeka za teze ostecenje zivca nastalog kao posljedica traume/konacno utvrdeno u mjesecu kolovozu ove godine/.
Medutim,kontrolorka  Hzzo-a,N…. B…. N…..,ukida mi bolovanje 2.11.2016.god.i tako nasilno prekida fizikalnu terapiju a do okoncanja fizikalne terapije su mi bila ostala jos tri dana ignorirajuci nalaze specijalista/isti ce vam biti skenirani/  Takoder je neshvatljivo da mi se fizikalna terapija ukida prije isteka mada je u cijelosti placena i kosta vise od tri dana bolovanja,pa se neminovno namece i pitanje navodnih usteda
Molim vasu pomoc!
S postovanjem,