Udruga hrvatskih pacijenata, Pao nadstandard u Bugarskoj. Je li u Hrvatskoj može proći nakana ministra Nakića o podjeli osiromašenog hrvatskog puka na standardne (siromašne ) i nadstandardne (bogate) građane u SJZS?

Pao nadstandard u Bugarskoj. Je li nadstandard (zdravstvo za bogate u SJZS) može proći u Hrvatskoj?

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Kopernikova 3, Zagreb
U Zagrebu 9.5.2016.
Marijo Drlje, predsjednik,  0911877654

Poštovani gospodine Ministre zdravlja
Kao što vidimo ovdje, (otvori na ovdje) u Bugarskoj je pao​ zdravstveni nadstandard.
Je li u Hrvatskoj ​u SJZS ​može proći podjela osiromašenog hrvatskog puka na standardne​ (siromašne?)​ i nadstandardne (bogate) građane.​ ​​?
Je li u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu, ako prođ​u nakane ministra Nakića i ozakoni nadstandard​, u tom slučaju imamo​ posebno zdravstvo za siromašne, a posebno za bogate?
​Molimo sve vas dignimo zajedno, ali civilizirano, svoj glas za jačanje SJZS i​ u njemu​ liječenje na načelu solidarnosti​ na zlatnom standardu svih građana Republike Hrvatske.
​Molimo vas sačuvajmo solidarnost zdravih i oboljelih i bogatih sa siromašnima u SJZS i liječenje na zlatnom standardu
Zdravlje je najveće bogatstvo našeg društva, a SJZS je opće dobro hrvatskog puka​ i nema alternativu.
Recimo odlučno i civilizirano ​NE lobistima​ tajkunizacije SJZS.
Mi u UHP-a nismo protiv privatnog zdravstva ali neka se razvija isključivo privatnim kapitalom, a ne urušavanjem općeg dobra SJZS.
Mi u UHP-a smatramo da novca u SJZS ima dovoljno ali hitno moramo reformirati način upravljanja i tražiti pojedinačnu odgovornost​ na svim razinama svake​ osob​e​ koj​a upravljaju sustavom.
​Po nama prostora za uštede ima puno, a u tom smislu smo 8.3.2016. godine ministru Nakiću​ u dobroj vjeri uputili​ dopis  (otvori na dopis)  sa prijedlozima ​ušteda​ ali do danas nismo dobili nikakav odgovor.
U međuvremenu Ministar najavljuje poskupljenje dopunskog i uvođenje dodatnog osiguranja, nadstandarda, naplaćivanje odlazaka na Hitnu, ukidanje programa plus i 72 sata itd. itd.​ ​
Svima vama želimo obilje zdravlja ​s​ prv​e​ crt​e​ oboljelih.
U dobroj vjeri.
S poštovanjem                                                       Marijo Drlje

 

0