Prijedlog UHP-a, Ministru zdravlja i Ravnateljici HZZO prilikom otpusta oboljelog iz bolnice uz otpusno pismo mora se izdati i račun sa specifikacijom svakom oboljelom.

Tražimo prilikom otpusta oboljelog iz bolnice uz otpusno pismo mora se izdati i račun sa specifikacijom svakom oboljelom

Kopernikova 3
U Zagrebu
U Zagrebu  25.4.2016.
Marijo Drlje, predsjednik, 0911877654

Republika Hrvatska
 Ministarstvo zdravlja,
 n/p   ministra, doc.dr.sc Dario Nakić
                                                                HZZO
                      n/p ravnateljice Tatjane Prenđa Trupec, mag. ing. el. MBA

Poštovani gospodine Ministre zdravlja, poštovana gospođo Ravnateljice HZZO-a
u medijima čitamo ​“U posljednje vrijeme bolnice su ‘vrlo kreativno’ počele fakturirati svoje usluge, ispostavljaju nam račune za sve i svašta, uključujući prevelik broj slučajeva s komplikacijama”, rekla je Hini ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec
​​Slobodni smo vam mi u UHP-a predložiti,  uvedite da se mora prilikom otpusta oboljelih iz bolnica  uz otpusno pismo izdati i račun sa točnom specifikacijom što je sve rađeno oboljelom. ( ovo smo do sada više puta predlagali jer smo željeli podsjetiti da je Uputnica   bjanko narudžbenica  i oboljeli nikada ne zna za što ga terete u računu….)​
Po nama to su jednostavne stvari jer bi svaki oboljeli i njegov obiteljski liječnik vidjeli iz računa sa specifikacijom što  mu  je za vrijeme boravka u ustanovi rađeno i koliko to košta.
Na taj način ne bi se moglo dopisivati naknadno ništa u računima a kontrola HZZO-a bi bila jednostavna i učinkovita.  Zar ne?
Za nas u UHP-a ostaje samo pitanje je li vi doista to želite učiniti.
U dobroj vjeri
Želimo vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.
                                                             Marijo Drlje