Udruga hrvatskih pacijenata, tražimo za svaku osobu koja bude vraćena s Hitne, da joj (Vaša) trijažna sestra koja ju je odbila primiti, MORA izdati pisani trag o tome da je odbijena i s kojim razlogom.7.4.2016.

Tražimo za svaku osobu vraćenu sa Hitne službe detaljno pisano obrazloženje.Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Kopernikova 3
U Zagrebu 7.4.2016.
Marijo Drlje, predsjednik
0911877654

Republika Hrvatska                                                                                       Ministarstvo zdravlja,
            n/p   ministra, doc.dr.sc Dario Nakić   

Poštovani gospodine Ministre
pitamo Vas je li moguće da neke nedovoljno stručne osobe koje bi radile na trijaži oboljelih na Hitnoj službi naprave kardinalne pogreške i da za to oboljeli “plati”  glavom i umre?
Pitamo Vas kada se oboljelog  vrati sa trijaže tvrdeći (Vaše) trijažne sestre da on nije hitni slučaj a taj oboljeli se vrati kući i umre, što tada?
U slučaju da se to dogodi a dogodit će se prije ili kasnije tko bi tada odgovarao za neki nepotrebno izgubljen život, trijažna sestra ili vi ministre Nakiću koji ste je stavili u tu poziciju ili netko treći?
Netko u takvim slučajevima mora odgovarati.
Zbog svega navedenog mi u Udruzi hrvatskih pacijenata  tražimo za svaku  osobu koja bude vraćena s Hitne, da joj  (Vaša) trijažna sestra koja ju je odbila primiti, MORA izdati pisani trag o tome da je odbijena i s kojim razlogom, tako da u slučaju da se nešto , dogodi, da se točno zna tko je krivac i tko treba kazneno odgovarati za svaki nepotrebno na ovaj način izgubljeni život.
Molimo Vas prihvatite ove naše prijedloge u ime sigurnosti života i zdravlja naši građana jer po nama bi ovakvo postupanje bilo ozbiljno i odgovorno a sve drugo bi moguće bilo od nekih „igranje“ sa životima nas oboljelih.
Molimo Vas odustanite od kažnjavanja oboljelih koji brinu o svom zdravlju i nemojte naše liječnike stavljati u ulogu milicije koja kažnjava oboljele.
Uvjereni smo da za kažnjavanje nema potrebe ako se sve stručno pripremi i upozna svaki hrvatski građanin što donosi nova reforma u Hitnoj.
Hrvatski je puk već kažnjen siromaštvom (po nama većina ) u kojem se nalazi i još jednom Vas molimo odustanite od kažnjavanja ali Vas istovremeno  molimo da edukaciju našeg puka povećate na svim razinama i tada će reforma uspjeti a naši građani biti odgovorni u to smo sigurni…. moguće kažnjavanje neke ostavlja bez kruha i soli.
Molimo Vas da trijažu na Hitnoj rade najstručniji liječnici (i za to ih platite a ne da miješaju prakse) jer bi u takvim uvjetima moguća greška bila svedena na minimum a povjerenje u SJZS bi  pomalo raslo.
Još jednom Vas molimo i predlažemo ali i tražimo da se liječenje u SJZS mora zadržati na zlatnom standardu koji je utemeljen na svim protokolima i algoritmima stručnih društava naprednog svijeta a koji smo mi do sada prihvaćali.
Molimo Vas nemojte tajkunizirati SJZS po modelu stomatologije jer je to po nama loše za većinu naših građana, hrvatsku sirotinju (po nama cca 3 000 000 ljudi)
Molimo Vas učimo od velikog akademika Andrije Štampara (u privitku) i nemojte nas vračati u mrak  privatluka(i moguće pohlepe nekih lobista…) 19.stoljeća kada je zdravstvo u pitanju
Molimo Vas zaustavite nastavak tajkunizacije solidarnog javnog zdravstvenog sustava(SJZS) jer je SJZS opće dobro hrvatskog puka i nema alternativu.
U očekivanju odgovora želimo Vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.
U dobroj vjeri.
S poštovanjem                                               Marijo Drlje, predsjednik

 

0