Udruga hrvatskih pacijenata ministru Nakiću nemojte ukidati PROGRAM 72 sata.

UHP-a. Ministre nakiću grijeh je ukidati Program plus i 72 sata.

Kopernikova 3
Marijo Drlje, predsjednik
U Zagrebu 14.2.2016

​                                            OTVORENO PISMO MINISTRU NAKIĆU​
Poštovani gospodine Ministre zdravlja​

​Vaša najava o​ ukidanju PROGRAMA 72 sata za teško oboljele , prema kojemu su od brze dijagnoze do liječenja trebalo​ proći tek 72 sata je po nama u UHP-a​ jako loš i štetan potez Vas gospodine​ MINISTRE prema​ teško oboljelima​.

Po našim iskustvima ovo je bilo vrlo dobro rješenje jer  Program 72 sata je doista na prvoj crti  oboljelih bila istinska nada teško oboljelih i njihovih obitelji ne samo da će dobiti brzu dijagnostiku u jednom danu, nego da će u roku od tri dana početi sa liječenjem što je odlično bilo prihvačeno i kod oboljelih i njihovih obitelji.

Koliko smo mi upoznati i zdravstveni djelatnici koji su željeli raditi i za to makar simbol​ično bili i plaćeni su bili zadovoljni jer su liječili oboljele.

U čemu je onda problem Ministre? Je li možda problem što neki nisu željeli sudjelovati u ovom po nama dobrom PROGRAMU 72 sata ili nešto treće?

​ Je li možda problem miješanje praksi?​

Molimo Vas za točan odgovor jer mi oboljeli na prvoj crti imamo pravo znati.

Pitamo Ministra zdravlja jeste li pitali oboljele i udruge pacijenata koje štite prava oboljelih o ovoj ​Vašoj nakani o zaustavljanju PROGRAMA 72 sata?

Ukoliko ste razgovarali sa udrugama jesu li Vam dale podršku a ako jesu koje su to udruge navedite ih jer javnost ima pravo znati.

Nadamo se ako ovo ministar Nakić zaustavi​ da neće donijeti lošiju već bolju odluku a mi u UHP-a mu predlažemo Program 48 sati.

U očekivanju odgovora želimo Vam obilje zdravlja sa prve crte oboljelih.

Marijo Drlje