Udruga hrvatskih pacijenata,ni pored 10 mjeseci i 6 požurnica, FISH laboratorij još nije nabavljen. Jeli to neznanje u nabavi ili nešto drugo ili….?

Ovdje pročitaj kako smo se borili za FISH laboratorij na Rebru

Kopernikova 3      Zagreb
Marijo Drlje, predsjednik
U Zagrebu 13.(i 24.) studenoga 2015

prof. dr.sc. Hrvoje Vrčić, sanacijski upravitelj KBC Zagreb
dr.sc. Dunja   Rogić spec.med.biokem
prim.dr.sc.Sanja Davidović – Mrsić, dr. med.

Poštovane/i
Molimo Vas za tumačenje Vaših nalaza u hemato-onkoloških  bolesnika , citiram:

„ Klasičan citogenetski nalaz nismo u mogućnosti napraviti zbog kvara na programskom sustavu za analizu!“.

Molimo Vas možete li nam pojasniti koliko nedostatak spomenute dijagnostike utječe na kvalitetu i točnost postavljanja dijagnoze, liječenja i praćenja bolesti kod naših hemato-onkoloških i drugih bolesnika.

UHP je za problem laboratorija u KBC Zagreb saznao od bolesnika početkom travnja, 05.svibnja na tu problematiku održana je i press konferenciju u organizaciji UHP-a i uz podršku HULL-a na kojoj nam se obratio i uvaženi prof.dr.sc.Hrvoje Vrčić, sanacijski upravitelj KBC Zagreb.

Javno nam je najavio rješenje problema za cca. dva mjeseca ali i poslije sedam mjeseci problem nije riješen! Koliko je za nastalu situaciju odgovorna struka tj. vi dr. Rogić i dr. Davidović Mrsić , a koliko ravnateljstvo i ravnatelj  bolnice prof. dr. sc  Vrcić  KBC Zagreb.

Jeste li Vi kao struka dali svoju suglasnost a ako jeste jeli to poštovano u proceduri nabave?

Poštovane dr Rogić i dr. Davidović Mrsić,  za nas u UHP-a život i zdravlje su najveća vrijednost i na prvom su mjestu, je li i za vas vrijedi isto?

Zašto ste dopustili pad struke na 1996. god kada ste (su) započeli i osnovali taj isti laboratorij uz mentorstvo poštovanog i nama nadasve cijenjenog prof.dr.sc. Borisa Labara. E da je nama sada naš Čovik i Doktor prof. dr. Labar, vjerujemo da ovih problema ne bi bilo. Zašto ne učite od prof. Labara kome su oboljeli bili na prvom mjestu? O tome vam mogu osobno a i na desetke drugih oboljelih posvjedočiti.

Tko će biti odgovoran ako se ne iskoriste osigurana financijska sredstva u ovoj godini namijenjena za FISH  laboratorij?

Ako se to dogodi vas dr Rogić i dr Davidović -Mrsić držimo odgovornim jer cijelo vrijeme šutite (nismo čuli javno do sada vaš stav o ovom pitanju) a pozivamo vas dignite svoj glas za nas oboljele jer ste tu zbog nas.

Molim Vas prijeđite s riječi na djela jer samo djela mogu pomoći u spašavanju života a i vaša radna mjesta su tu zbog nas oboljelih. Zar ne?
U očekivanju detaljnog odgovora želimo Vam obilje zdravlja.

HULL                                                                                           UHP-a

Dubravko Hoić, predsjednik                                                   Marijo Drlje, predsjednik