Udruga hrvatskih pacijenata moli sve medije, tražite istinu od svih stranaka i političara i to detaljan pisani program kako planiraju spasiti SJZS

Pozvali smo medije da traže od političara prije izbora program za spas SJZS.Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Kopernikova 3,  Zagreb
marijodrlje1@gmail.com
U Zagrebu 14.10.2015.  

   Molba svim medijima,  tražite istinu od svih stranaka i političara i to detaljan pisani program  kako planiraju spasiti solidarni javni zdravstveni sustav (SJZS)

Mi u Udruzi hrvatskih pacijenata primjećujemo da je zadnjih dana i tjedana sav medijski prostor zatrpan „suhom“ politikom, puno se govori kako urediti upravu, pokrenuti gospodarstvo itd.

No, nažalost malo se govori, ili gotovo ništa, kako spasiti SJZS i kako ga u budućnosti učiniti boljim i učinkovitijim.

Mi u UHP-a uočavamo ogroman prostor za napredak unutar zadanih nam okvira na načelu solidarnosti u javnom zdravstvenom sustavu samo nedostaje volja centara moći. Jeli to možda  zbog nastavka tajkunizacije i stvaranje nekoliko tisuća novih tajkuna?

SJZS je opće dobro i nema alternativu. Ako se nastavi tajkunizacija moguće je da 3 000 000 siromašnog hrvatskog puka ostane bez najkvalitetnije zdravstvene zaštite u trenutku potrebe a po odluci savjesnih, odgovornih, humanih i stručnih zdravstvenih djelatnika.

Moja molba prema svim medijima je sljedeća, inzistirajte da političari progovore o zdravstvu, jednostavnim jezikom, razumljivim svakom od nas oboljelih običnih smrtnika.

Molimo vas potaknite ih neka se izjasne kako se misle nositi s problemima u zdravstvu u svom novom mandatu, bez onih pompoznih riječi “reforma”,”master plan”…

Molimo vas pitajte ih za detaljan pisani program kako misle zaustaviti tajkunizaciju i jačati SJZS po mjeri nas oboljelih.
Dostupnije i učinkovitije zdravstvo se može postići boljom komunikacijom i suradnjom pacijenata i zdravstvenih djelatnika,boljom organizacijom i iskoristivošću postojećih objekata i opreme (slobodnih kapaciteta). Za više, vidi moj blog.

Progovorimo sada u vrijeme predizborne i izborne histerije, ali nastavimo govoriti i nakon 08.11.2015, jasno i glasno i u Sabornici, i u Vladi, na javnim mjestima, u medijima….

Ujedinjeni ćemo si najviše pomoći, pa i natjerati odnarođene “Bogove” da nama običnim smrtnicima sačuvaju na načelu solidarnosti SJZS.

Nije nam cilj nikoga kritizirati niti se uključivati u kampanju već isključivo zamoliti vas medije da nama običnim smrtnicima pomognete da saznamo od političara kako misle spasiti SJZS.

U dobroj vjeri, s poštovanjem                                     Predsjednik

Marijo Drlje

0