Udruga hrvatskih pacijenata pita: Ministre koje udruge pacijenata su vam dale potporu za ovu po nama za većinu hrvatskog puka lošu Vašu reformu? Jesu li za Vas siromašni i oboljeli u centru svakog odlučivanja?

Ministre Varga koje su Vam udruge dale potporu za ovu po nama lošu reformu

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Kopernikova 3,   Zagreb
Marijo Drlje, predsjednik
0911877654

U Zagrebu 15.5.2015.

Ministru zdravlja, prim  Siniši Vargi dr. dent. med.

Poštovani gospodine Ministre,

u medijima zadnjih nekoliko dana  preko PR i spinova stalno govorite da ste „pozivaliudruge pacijenata i slali im materijale za ova dva nova Zakona“ Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o zdravstvenom osiguranju

Nama u Udruzi hrvatskih pacijenata niste ništa dostavili niti nas kontaktirali. Mi u UHP-a smo kontaktirali mnoge udruga pacijenata i svi su nam rekli da ništa nisu dobili od MIZ-a po pitanju reforme ova dva nova Zakona o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju.

Molimo Vas za sljedeće informacije:

1. Sastav (poimenično) povjerenstva (ili kako se već zove)  koje je radilo i koje možda još uvijek radi na ova dva Zakona o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju a koja su predmet ove nove, ( po nama loše za većinu hrvatskog puka)  Vaše reforme.

2. Od kada (datum) je radilo to povjerenstvo.

3.Kada počinje javna rasprava, koliko će trajati i na koji način će svaki građanin Republike Hrvatske moći dobiti punu informaciju s detaljnom analizom, uključujući i financijsku   što gubi a što dobiva.

4. Jesu li udruge pacijenata  sudjelovale u pripremi ovih Zakona a ako jesu koje su  udruge bile uključene u izradu ovih nacrta Zakona?

Molimo Vas da nam navedete pojedinačno koje su udruge i njihovi čelnici sudjelovali u izradi ovih nacrta Zakona?

Molimo Vas za pojedinačan odgovor koje udruge pacijenata i njihovi čelnici (a ima ih cca 400) su Vas podržale po pitanju ove Vaše reforme.

U dobroj vjeri. Smatramo da javnost ima pravo znati punu istinu.

U očekivanju odgovora želimo Vam obilje zdravlja

S poštovanjem

Marijo Drlje, predsjednik

0911877654

 

 

0