Udruga hrvatskih pacijenata Ministru Vargi odustanite od ove po nama loše reforme i raspišite referendum sa izborima i pitajte građane kakvo zdravstvo žele solidarno javno ili privatno

Molimo ministra Vargu da odustane od ove loše reforme SJZS

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Kopernikova 3
Zagreb
U Zagrebu 10.5.2015

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sindikalist-babic-neoliberalni-ministar-varga-sve-profitabilne-djelatnosti-u-zdravstvu-zeli-dati-privatnicima-/819116.aspx

SJZS je opće dobro hrvatskog puka i nema alternativu. Molimo Vas odustanite od ove vaše reforme jer ako prođe preko 3 ooo ooo hrvatskog puka će ostati bez kvalitetne zdravstvene zaštite.

Poštovani gospodine Ministre zdravlja, poštovana gospođo Ravnateljice HZZO-a

sve više zdravstvenih djelatnika potvrđuje

(vidimo i kroz medije) ono što smo Vam napisali u Javnom pismu 16.4.2015 a evo danas i čelni čovjek HLS.

Poštovani gospodine Ministre zdravlja vjerojatno čete reći kao i dosta puta dosad “Drlje  ne razumi” ali ja i nisam bitan ali izgleda da puno zdravstvenih djelatnika (koji nisu privatnici) a još više građana po ​V​ama ništa ne razumi…

Poštovani gospodine Ministre zdravlja ako ste sigurni da hrvatski građani stoje iza Vas i ove po nama ​

loše reforme, raspišite referendum sa izborima (koji neće ništa koštati) i pitajte građane kakvo zdravstvo žele : SJZS (javno) ili privatno.

Mi znamo rezultat mogućeg referenduma a VI?

Rezultat referenduma će dati odgovor tko razumi stvarno stanje siromaštva i bilo naših građana, mi (u UHP-a) i naši istomišljenici koji zagovaramo kvalitetan solidarni javni zdravstveni sustav (SJZS) i potpuno odvajanje miješanja praksi ili Vi sa ovom Vašom reformom.

Nadamo se da želite služiti hrvatskom puku i da se ne bojite odluke građana na mogućem referendumu.

Vlasnik i poslodavac​SJZS je hrvatski puk. Zar ne?​  Vi  gospodine Ministre niste pitali h​rvatski puk što misli i što želi a prije nego ste došli na vlast obećali ste

​h​rvatskom puku, citiram: “Zdravstvena politika.  Kvalitetno zdravstvo dostupno svima. Solidarno i svima jednako dostupno zdravstvo. Dvostruka solidarnost – zdravih sa bolesnima i bogatih sa siromašnima.

Država mora financirati zdravstvene usluge, a one moraju pod jednakim uvjetima biti dostupne svim građanima. Troškovi zdravstvene zaštite ne smiju se prebacivati na bolesne i siromašne…”

Još jednom Vas molimo odustanite od ova dva zakona, Zakona o zdravstvenom osiguranju i zdravstvenoj zaštiti jer su oni po nama ​loši za većinu h​rvatskog ​ puka a pogoduju nekoliko tisuća novih tajkuna u zdravstvu kojima je cilj kao i svakom privatniku što veći profit.

Nadamo se  uvažavanju naše molbe i odustajanju u ovo predizborno vrijeme  od promjene ova dva zakona

​U dobroj vjeri a ako smo u našem “neznanju” kako kažete Vi gospodine Ministre nešto krivo shvatili ispričavamo se.      Vrijeme je najbolji sudac.

 ​U očekivanju odgovora želimo Vam obilje zdravlja.

S poštovanjem

Marijo Drlje

0