Udruga hrvatskih pacijenata, odgovor novinaru Slobodne Dalmacije na temu Imunološki zavod

Naš odgovor na pitanja novinara Slobodne Dalmacije koji nisu objavljeni

Proslijeđena poruka ——–

Šalje: marijo drlje <marijodrlje1@gmail.com>
Datum: utorak, 25. studenoga 2014.
Predmet: Odgovor novinaru SD na temu Imunološki zavod
Prima: Sasa Jadrijević Tomas <jadrijevic.tomas@gmail.com>
Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Kopernikova 3
Zagreb
UHP/14-70
U Zagrebu 26.11.2014.

 

Odgovor novinaru S.D. na temu Imunološki zavod

Poštovani

moramo Vas upoznati da se mi u Udruzi hrvatskih pacijenata  bavimo isključivo pisanim pritužbama  koje dobijemo od oboljelih.

U ovih jedanaest godina koliko postoji UHP-a nikada od oboljelih nismo dobili pritužbu na rad u Imunološkom zavodu.

Pošto nije bilo pritužbi mi se nismo ni bavili Imunološkim zavodom.

Možemo samo konstatirati da smo žalosni sa svim ovih što se događa (što čitamo u medijima) sa i oko Imunološkog zavoda i svakako podržavamo djelatnike Imunološkog zavoda da izdrže u svojoj borbi za spas Imunološkog zavoda.

Marijo Drlje je 2011. godine napisao knjigu “Krik solidarnosti, kome smeta opće dobro solidarni javni zdravstveni sustav”    iz knjige možete saznati kako se kroz niz godina uništavao solidarni javni zdravstveni sustav a sada evo iz medija saznajemo i o mogućem nestanku Imunološkog zavoda sa svim svojim kvalitetnim proizvodima i posljedicama koje proizlaze iz toga.

Knjigu možete pročitati i naći mnoge odgovore koji Vas zanimaju na blogu Marijo Drlje-Udruga hrvatskih pacijenata.

Na vaše pitanje

jesmo li znali da je Imunološki bio referentni centar Svjetske zdravstvene organizacije, te jedan od najboljih institucija takve vrste u svijetu, a danas nemaju za plaće?

koliko znamo Hrvatska je bila svjetski lider u promociji i razvoju javnog i solidarnog zdravstva. Tvorac i pronositelj ideje bio je naš dr Andrija Štampar, prvi predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije!

Pitamo Vas koliko ljudi danas zna za Štampara, strah nas je da se  za nekoliko godina neće znati  ni za Imunološki zavod ako se hitno ne spasi.

I ovim putem upućujem vapaj svima prije svega političarima koji mogu doprinijeti u spasu Imunološkog zavoda da to hitno učine jer je po našem mišljenju to u interesu Hrvatskog puka.

Pitamo sve odgovorne zašto nešto uvoziti ako to možemo kvalitetno sami proizvoditi i zaposliti naše ljude a na taj način pored ostalog doprinijeti i u večem punjenju  državnog proračuna? 

U dobroj vjeri.

S poštovanjem

Marijo Drlje

 

0