Udruga hrvatskih pacijenata protiv osnivanja Ureda pravobranitelja za pacijente.UHP traži osnivanje višestaleškog neovisnog tijela za zaštitu prava pacijenata. Odgovor ministra Varge pročitajte ovdje.

Protiv smo osnivanja Ureda pravobranitelja za pacijente. (to bi imenovala politika i možda bi postali “uhljebi” od kojih oboljeli ne bi imali puno koristi)

 Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) je protiv osnivanja Ureda pravobranitelja za pacijente.(pročitaj na ovoj stranici od 20.6.2014.god) Javno pismo UHP, Ministru Vargi i lošoj ideji o osnivanju Ureda pravobranitelja za pacijente.)

UHP traži osnivanje višestaleškog neovisnog tijela za zaštitu prava pacijenata  a  odgovor  Ministra Varge  objavljujemo u cijelosti.

Poštovani,

primili smo Vaš dopis, oznake gornje, koji se odnosi na mišljenje o osnivanju Ureda pravobranitelja za pacijente.

Zahvaljujemo na dostavljenom mišljenju i prijedlozima te Vas obavještavamo da ćemo iste radi razmatranja prezentirati Radnoj skupini za izradu Zakona o zaštiti prava pacijenata.

Želimo Vam puno uspjeha u daljnjim aktivnostima.

S poštovanjem,

MINISTAR, prim. Siniša Varga, dr.med.dent.

NAPOMENA

Nas u UHP nikada nitko nije kontaktirao iz te radne skupine i ne znamo kako i kada je nastala ta radna skupina ni tko je u njoj.

0