Udruga hrvatskih pacijenata o smjeni Ministra zdravlja, prof. dr. sc. Rajka Ostojića

Stanje u SJZS je dosta lošije danas nego prije godinu dana


Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Gunduličeva 26/3, Zagreb
(poštu slati na Kopernikovu 3, ZG)

UHP/14-39
U Zagrebu 11. lipnja 2014. godine
Priopćenje za medije
Po našim iskustvima, u Udruzi hrvatskih pacijenata (UHP), danas je stanje u labirintu zvanom solidarni javni zdravstveni sustav (SJZS) jako loše. Loše u smislu dostupnosti prava na liječenje, a po odluci savjesnih, humanih, odgovornih i stručnih zdravstvenih djelatnika. Strah nas je da bi dolaskom novog ministra gospodina Siniše Varge stanje moglo biti još i gore i da se opće dobro, SJZS, ne utopi u tajkunizaciji kao dobrim dijelom i stomatologija…

Strah nas je jer imamo loša iskustva s gospodinom ravnateljem HZZO-a Sinišom Vargom (komunikacija gotovo nemoguća, ne odgovaranje na pisane predstavke, itd).
Ostojić i Varga su zajedno došli kao spasitelji SJZS-a, a vidimo što danas imamo, nezadovoljne zdravstvene djelatnike (s kojima mi komuniciramo), a i nezadovoljne oboljele zbog nemogućnosti liječenja a po preporuci naših liječnika, niske limite, neiskorištene slobodne kapacitete itd ….
Po nama u UHP-u moralo se razmisliti i ići prema jedinstvu i tražiti konsenzus svih zdravih snaga u Republici Hrvatskoj i na čelo SJZS-a staviti nestranačku osobu. Osobu koja ne miješa prakse (javnu i privatnu), koja bi zaustavila tajkunizaciju i propadanje općeg dobra  – SJZS-a, na radost i korist velike većine hrvatskih građana, prije svega siromašnih i oboljelih.
Vjerujemo da bi konsenzusom odabrana nestranačka osoba na čelu SJZS-a bitno doprinijela zaštiti dostojanstva u bolesti i umiranju svih oboljelih u RH.
S poštovanjem,
UHP
Marijo Drlje
0