Udruga hrvatskih pacijenata izabrala najsestru Marija Bralu bacc.ms i najliječnicu mr.sc Aidu Jelasku spec. obit.med. za 2013.godinu.

Najsestra i najliječnik za 2013.

Gundulićeva 26/3,  10000 Zagreb
(poštu slati na Kopernikova 3, Zagreb)
                                          Priopćenje za javnost

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) na godišnjoj razini je već osmi put za redom na konferenciji za medije 6.veljače 2014 proglasila najsestru i najliječnicu za 2013. godinu.

Najsestra za 2013. godinu je Marija Brala sa Odjela hematologije OB Zadar.

Najliječnica za 2013.godinu je mr.sc. Aida Jelaska spec.obit.med. iz Zagreba zaposlena u DZ Medvešćak.

Naravno da sam sretna, presretna. Hvala, hvala svima’, nije mogla suspregnuti uzbuđenje i velika radost koji su se očitavali iza širokog smiješka. ‘Nesebična i stručna suradnica kojoj je radno vrijeme samo okvirno’ – opisali su pacijenti medicinsku sestru Mariju Bralu s Odjela hematologije OB Zadar. Baš ona, proglašena je najsestrom za 2013. U ime Udruge hrvatskih pacijenata Zahvalnicu najsestri Mariji Brali uručio je dopredsjednik Udruge hrvatskih pacijenata dr.sc Luka Štilinović, a najliječnici mr. sc. Aidi Jelaski speci.obit.med. zahvalnicu je uručio predsjednik UHP-a Marijo Drlje  inače liječnicu u zagrebačkom Domu zdravlja Medveščak. Njezin rad na samom uručenju pohvalilo je nekoliko njenih pacijenata, a jedan od njih gosp Stevo Grba je rekao: “Danas je najsretniji dan ženi mi i meni jer smo doktoričini pacijenti pune 22 godine, eto ministre, dokaza da nije sve crno u našem zdravstvu”, poručio je ministru zdravlja Rajku Ostojiću koji je također bio na dodjeli zahvalnica.

U povodu Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, Udruga hrvatskih pacijenata svake godine dodjeljuje zahvalnicu najsestri i najliječniku za njihov predani rad, humanost i stalnu dostupnost pacijentima. Najliječnika i najsestru predlažu i biraju pacijenti, a odabir se potvrđuje i ocjenama kolega iz struke oba zanimanja.

Lječnica Jelaska i sestra Brala na svečanoj dodjeli zahvalnica istaknule su predanost pacijentima, koji su im na prvom mjestu. Izrazile su nadu da će ‘i u budućem zdravstvenom službovanju opravdati to priznanje koje im predstavlja najbolju nagradu za požrtvovan rad’.

Mariji i Aidi pridružio se u nagradama predsjednik UHP-a Marijo Drlje koji je tom prilikom dobio priznanje od svojih kolega iz UHP za svoj desetogodišnji predani rad i borbu za prava svih pacijenata.

Ministar Rajko Ostojić zahvalio je Udruzi pacijenata na pozitivnoj inicijativi i čestitao dobitnicama priznanja koje ‘dan i noć brinu o svojim pacijentima’. Primijetivši da bi se uskoro moglo razmisliti i o proglašenju ‘najpacijenta’, ministar je poručio da je solidarni javni zdravstveni sustav misija cijele zdravstvene administracije, kao i da se građani ne moraju plašiti ‘nikakvih privatizacija i amerikanizacija’.

Čestitkama su se pridružili i ostali gosti, među kojima i dr. Ranko Stevanović iz HZJZ-a i dr. Izet Aganović, savjetnik Predsjednika.

Najliječnika i najsestru mogu predlagati svi hrvatski građani tijekom cijele 2014. godine mailom ,  neposredno u uredu UHP ili telefonom, ili poštom na adresu Udruge hrvatskih pacijenata, Kopernikova 3, Zagreb 10000.

Doktorica Jelaska i med. sestra Brala s odjela za hematologiju zadarske bolnice, vrlo emotivno su doživjele to priznanje pa je poteklo i nešto suza radosnica, što je pokazalo koliko predanim zdravstvenim djelatnicima znači priznanje dobiveno iz ruku onih kojima svakodnevno pomažu, ne propuštaju naglasiti na stranici UHP-a.  Marijo Drlje – Udruga hrvatskih pacijenata.

U Zagrebu 06.02.2014.                                                                                                 Predsjednik

Marijo Drlje, dipl. oec.