Drlje: Položaj pacijenata će se i u 2014. godini nastaviti pogoršavati

MARIJO DRLJE: POLOŽAJ PACIJENATA ĆE SE I U 2014. GODINI NASTAVITI POGORŠAVATI

Objavljeno: 27.12.2013. u 19:23

Autor: VOX TV, e-mail: desk@znet.hr

Predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata Marijo Drlje drži kako će se i u predstojećoj, 2014. godini nastaviti pogoršavati situacija u solidarnom zdravstvenom sustavu.

– Naime, postoje ogromni slobodni kapaciteti u tom sustavu, koji nisu stavljeni u funkciju. Imamo ovih dana primjer da čovjek, kojemu je živac ukliješten šest milimetara, može dobiti termin za magnetsku rezonancu za 174 dana. A za fizikalnu terapiju prvi slobodan termin mu je za 194 dana- naglasio je Drlje, koji je rekao kako ne vidi nekakvu nadu, ukoliko se oboljeli u našem sustavu ne stave na 1. mjesto i ukoliko se spomenuti kapaciteti ne stave u funkciju.

– Stoga i pozivamo sve odgovorne u solidarnom zdravstvenom sustavu da shvate da su tu zbog nas oboljelih. Oni koji su bolesni, a nemaju novca i veza, bit će, nažalost, prepušteni trpljenju i čekanju na zakone biologije- poručio je predsjednik UHP-a, koji je podsjetio kako je njihova udruga još prije dva mjeseca uputila 22 prijedloga za spas solidarnoga zdravstvenog sustava Hrvatskom Saboru, Ministarstvu zdravlja i HZZO-u.