Pismo Marija Drlje, predsjednika Udruge hrvatskih pacijenata, sindikalnoj čelnici Spomenki Abveršek. Do danas odgovor nismo dobili.

Je li se Spomenka potpuno odnarodila od sindikata i drži se SDP-a?

Kopernikova 3

Poštovana gospođo Spomenka

drago mi je da smo se danas 12. studenog 2013.godine slučajno u prolazu sreli  i da sam te vidio poslije dugo vremena te da izgledaš “borbeno” ali prema krivima, prema nama oboljelima. Usput to ti nije prvi put bubneš i ostaneš “važna”. Iz onih par riječi što smo razmijenili shvatio sam da si se odnarodila, da na nas gledaš s visoka i “ujedaš” ali bez ikakvih argumenata.

Smatram da je to zbog toga što te ne zanima i ne pratiš što radimo mi obični smrtnici. Mi, koji svaki dan u dobroj vjeri svima vama koji ste se odnarodili govorimo da je solidarni javni zdravstveni sustav opće dobro i da se mora sačuvati po svaku cijenu za mlade koji dolaze, za sadašnje bolesnike kao i sve novo oboljele.
Predbacuješ nam da ne istupamo u javnosti za vrijeme štrajka. To nije točno. Poslali smo nekoliko javnih priopćenja…

Što se medija tiče, nažalost emisija u živo gotovo i nema, a i ono malo što ih ima mi obično nismo pozvani. Što se tiče snimanja izjava, takvih je poziva bilo. Reporteri snime razgovor u trajanju od 5-6 minuta, većinu izrežu, ostave jednu rečenicu i stave je u 20 sekundni prilog i totalno promijene kontekst onoga o čemu sam govorio. Zato već dvije godine pišem blog ali očito tebe to ne zanima i ne pratiš ga.

U svakom slučaju to je tvoje pravo i ništa ti ne zamjeram ali ako ti mogu uputiti jedan savjet – ako nemaš dovoljno znanja o nečemu nemoj drugima suditi, da ne kažem “lupati”.

Svakako nismo za prepucavanje ali za suradnju na konkretnim projektima uvijek bili i ostali. Predlažemo ti da se o našem radu informiraš na našem blogu udrugahrvatskihpacijenata.hr

Svako dobro i obilje zdravlja ti želimo.
Marijo Drlje dipl oec.