UHP-a. Drlje, javna podrška hrvatskoj heroini dr. Vesni Bosanac

Drlje ne smjenjivati našu heroinu dr Vesnu Bosanac

Kopernikova 3, Zagreb

U Zagrebu 28 lipnja 2013.

Javna podrška hrvatskoj heroini dr. Vesni Bosanac

Dižemo svoj glas protiv smjene s mjesta ravnateljice OŽB Vukovar dr. Vesne Bosanac jer ste Vi, za nas u UHP-u, simbol otpora u Domovinskom ratu, humanosti i svekolike i nesebične pomoći koju ste cijeli svoj život darivali svojim pacijentima.

Mi u UHP-u smo imali istinsku čast i sreću upoznati Vas 16.2.2011 u Vašem i našem hrvatskom Vukovaru i dodijeliti Vam u ime Udruge hrvatskih pacijenata „Zahvalnicu“ za sve dobro što ste učinili na dobrobit pacijenata kako u Domovinskom ratu tako i poslije, u obnovi od agresora porušenog Vukovara.

Ne znamo zbog kojih razloga Vas zdravstvena vlast smjenjuje ali ako su to gubici bolnice zbog malih limita to po nama ne bi smio biti razlog za Vašu smjenu. Za takvo stanje trebao bi odgovarati netko drugi, netko tko određuje te niske limite s kojim bolnice, ako liječe svoje bolesnike, ne mogu pozitivno poslovati.

Uistinu smo neugodno iznenađeni Vašom smjenom i ovom prilikom molimo zdravstvenu vlast da još jednom razmisli o Vašoj smjeni i povuče je te da pomogne u sanaciji OŽB Vukovar.

Za nas u UHP-a OŽB Vukovar i Vi dr. Bosanac ste jedan svjetionik koji se ne bi trebao, a ni smio nasilno gasiti.

Još jednom od srca Vam hvala za sva dobra djela koje ste činili.

S poštovanjem                                                                                          Predsjednik

Marijo Drlje dipl. oec