Kome vjerovati ministru zdravlja Ostojiću ili ravnatelju HZZO-a Vargi? Tko upravlja solidarnim javnim zdravstvenim sustavom, ministar zdravlja ili ravnatelj HZZO-a?

Je li Varga gura SJZS prema tajkunizaciji?   Vrijeme buduće  dati će nepogrešiv odgovor!

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)

Kopernikova 3, Zagreb

U Večernjem listu od 24. svibnja 2013, na stranici 17, Siniša Varga kaže: ” Košarica usluga stoji 28 a država dala 21 milijardu. Treba jasno odrediti što pokriva osnovno osiguranje, a što će se moći dobiti u sklopu dodatnih osiguranja.”

Uvaženi gospodin nigdje ne spominje da već imamo dopunsko osiguranje koje plaćaju osiguranici HZZO-a, ali očito da gospodin zaziva više osiguranja i košaricu usluga.

JE LI TO POZIV NA TAJKUNIZACIJU SJZS?

Prisjetimo se kako košarica usluga izgleda u stomatologiji (po nama vrlo siromašno) gdje sirotinja ne može platiti neke usluge, možda upravo taj recept gospodin Varga zagovara.

Pokušajte se zamisliti da ste siromašni i da u obitelji imate bolesno dijete, oca, majku, djeda ili baku a vi mu ne možete kupiti lijekove, a Ministar mu ukinuo pravo na kvalitetno liječenje na načelu solidarnosti. Svaki dan gledate bolesnog člana obitelji i patite zajedno sa njim. Ima li veće patnje i boli za cijelu obitelj? NE DOPUSTITE TO.

Vi gospodine Ministre kažete da je dovoljno 21 milijardu, a vaš ravnatelj HZZO-a traži 28 milijardi!

Je li sve ovo uvod u nastavak TAJKUNIZACIJE? Već smo pisali o ovome 9.12.2012. godine, pročitajte na:

https://udrugahrvatskihpacijenata.hr/2012/12/03/uhp-a-protiv-rusenaja-sjzs-ne-novom-dodatnom-osiguranju-u-sjzs-trazimo-solidarno-i-svima-jednako-dostupno-zdravstvo-dvostruku-solidarnost-zdravih-s-bolesnima-i-bogatih-sa-siromasnima/

Tražimo gospodine Ministre od Vas i Vaše Vlade da osigurate, citirat ću Vas: “Solidarno i svima jednako dostupno zdravstvo. Dvostruka solidarnost zdravih s bolesnima i bogatih sa siromašnima.”

Marijo Drlje, predsjednik

 

0