Ministre tko je odgovoran za sve lošije stanje, po saznanjima UHP-a, u solidarnom javnom zdravstvenom sustavu?

Dobili smo pismo od gđe Z. P.  iz Iloka u kome ukazuje koliko ju je pogodila Vaša odluka da pravo na putne troškove podignete sa 30 km na 50 km…

Kopernikova 3 , Zagreb

Poštovani  gospodine Ministre,

Jeste li ostavili  gospodine Ministre sirotinju koja nema novca bez mogućnosti liječenja?

Gospođa Z. P. kako kaže ima mirovinu 1500 kn i da bi išla 10 dana na fizikalnu terapiju mora platiti 500 kn prijevoza. Imenovana nema tih 500 kn za prijevoz. Osjećate li se odgovornim za gđu Z.P. i sve one koji nemaju novca i ne mogu se liječiti zbog Vaših odluka od kada ste na čelu MIZ-a.

Gospođa Z. P. traži pomoć od Vas kako bi se mogla liječiti.

Pitamo Vas gospodine Ministre zašto oboljeli koji započinju liječenje stacionarnom medicinskom rehabilitacijom 27.12.2012 godine, a završavaju 10.01.2013 gube pravo na isto liječenje u 2013 godini na koje imaju pravo?  Ovako ispada da gđa Z.P. u 2012. i 2013. godini koristi samo jednu stacionarno medicinsku rehabilitaciju a ima pravo na dvije (prema dokumentaciji).

Kapaciteta ima ali stoje neiskorišteni (2 kreveta u sobi u kojoj je bila  gđa Z.P. bila su prazna!) Zašto? Jeli to zbog tajkunizacije?

Pitamo Vas zašto vaša administracija ovako izigrava pripadajuća prava oboljelih?

Osjećate li se odgovornim zbog ovakvih situacija?

U očekivanju odgovora nama i imenovanoj želimo Vam obilje zdravlja i da predizborna obećanja:

„Solidarno i svima jednako dostupno zdravstvo. Dvostruka solidarnost-zdravih s bolesnima i bogatih sa siromašnima“ pretvorite u djela.

Poštovani  gospodine Ministre je li ovo posljedica TAJKUNIZACIJE SJZS?

Marijo Drlje dipl. oec