Je li Ministar podržava da oboljela dobije jeftiniji lijek preko bolnice koji joj pomaže ili skuplji (300kn) lijek koji joj šteti a preporuka bolničkih liječnika je da ga dobije preko obiteljskog liječnika?

Ministra Ostojića , a ni njegovu šeficu kabineta gđu Glavinu nije briga


Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Kopernikova 3 Zagreb

U Zagrebu, 8.veljače 2013.god.

Ministarstvo zdravlja

n/p ministra prof. dr. sc. Rajko Ostojić, dr. med.

Poštovani gospodine Ministre,

U dopisu koji smo dobili od gđe B. R. ukazuje na ne mogućnost liječenja sa lijekom Pamitor  koji joj pomaže. Čak je imenovana i sama jedno vrijeme kupovala lijek Pamitor. Lijek je na listi HZZO-a

Ovo što oboljela piše, mi u UHP-a doista ne možemo vjerovati da se to dešava u SJZS.

Pitamo Vas uvaženi gospodine Ministre jeli to doista moguće?

Oboljeloj se uvodi lijek koji joj ne pomaže a koji je izgleda i skuplji kako kaže imenovana.

Citiramo oboljelu:“ Iako mi je HZZO omogućio liječenje jer su oba lijeka na listi HZZO i na listi bolničkih lijekova, čak je PAMITOR jeftiniji od BONDRONATA -liječnički konzilij se ponaša kao da mi želi nauditi a ne pomoći u ovoj mojoj teškoj bolesti“.

Imenovana se lijeći u jednoj zagrebačkoj bolnici

U očekivanju odgovora nama u UHP-a i imenovanoj želimo Vam obilje zdravlja i da predizborna obećanja:“ Solidarno i svima jednako dostupno zdravstvo. Dvostruka solidarnost-zdravih s bolesnima i bogatih sa siromašnima“ pretvorite u djela.

U privitku:

Dopis s dokumentacijom (4 lista) UHP-a B. R.

Marijo Drlje, predsjednik

 

Poslije ovog dopisa nije bilo odgovora oboljeloj. Dobivamo drugi dopis od oboljele i ponovo 26.2.2013. pišemo MInistru

 

 

UHP / 13-19

 

U Zagrebu, 26. 2. 2013.

mob: 0911877654

Poštovani gospodine Ministre,

 

danas smo  dobili i drugi dopis ( prvi smo  Vam dostavili 08.2.2013.god. Klasa 053-02/13-01/147) od gđe  B. R. koji Vam dostavljamo u privitku, u kome piše o poniženjima i lažima koje doživljava u SJZS u pokušaju komunikacije i zaštiti svojih prava…

Imenovana traži lijek  (jeftiniji) Pamitor koji joj pomaže i koji bi trebala dobivati preko bolnice, to joj odbijaju i preporučuju skuplji lijek (kako kaže bolesnica)  Bondronat

koji joj izaziva velike nuspojave a koji bi trebala dobivati preko obiteljskog liječnika (ako sam dobro razumio, molim Vas za pomoć……) dakle proračun plača skuplji lijek koji bolesnici ne koristi…Jeli bolnice na ovaj način štede?

Jeli to doista moguće i ako je jeli netko mora odgovarati za nastalu štetu bolesnici i proračunu ?

Uvaženi Ministre doista ne znamo što nam je raditi, molimo Vas za pomoć i što hitniju povratnu informaciju . Na prvi pogled ovo je vrlo jednostavno za riješiti, dati bolesnici  jeftiniji lijek koji joj koristi…ali očito za sustav je ovo komplicirano…?

U očekivanju žurne pomoći i odgovora želimo Vam obilje zdravlja.

S poštovanjem

Marijo Drlje, predsjednik

 

Želimo pored ova dva dopisa Ministru istači i tri puta smo ga usmeno upoznali sa ovim predmetom kao i njegovu šeficu Kabineta gđu Dijanu Glavinu. Do danas se oboljeloj nije pomoglo iako su stvari vrlo jednostavne…zar ne?

Sve ostalo zaključite sami…

0