Udruga hrvatskih pacijenata. Drlje pita je li ministrica Opačić uvažava preporuku medicinske struke?

Ministrica Opačić ne prima nas obične smrtnike. Je li potpuno bez osjećajna? Ministrice pokušavali smo doći do Vas, više puta i sve u detalje Vam izložiti, ali nažalost do Vas se ne može doći….. Je li Vas briga kada udovica branitelja 4. brigade živi na rubu gladi …

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP)
Kopernikova 3   Zagreb

Javno pismo predsjedniku VLADE REPUBLIKE HRVATSKE  gosp. Zoranu Milanoviću,

potpredsjednici Vlade  i ministrici socijalne politike i mladih Milanki Opačić

Poštovani/a,

Zamolbu za pomoć Klasa 052-02/12-01/1774, Urudžbeni broj 378-12-1  obitelji  R. iz Splita uputili smo Vam 27.12.2012.godine. Majka ove obitelji je udovica poginulog gardista 4. brigade.

Ova obitelj živi sama.  Danas su još živi. Za sutra se jako bojimo i molimo sve vas koji možete  pomognite ovoj obitelji već danas. Sutra već može biti kasno.

Pitamo se zašto se nije poštovalo mišljenje psihijatra iz 2012. godine iz Splita koji su predložili da oboljelog L. treba izdvojiti iz obitelji. Oboljeli tuče majku koja je više  puta završavala na hitnom kirurškom prijemu. Pitamo vas treba li čekati, ne daj Bože nesretni završetak, pa da se tek onda uključe institucije?

11. veljače 2013. ponovo smo dobili uznemirujuće pismo od majke obitelji R. u kome samo moli da se poštuje Otpusnica – bolničkog odjela sada iz jedne bolnice iz Zagreba. Citiram: “S obzirom na aktualno stanje i obiteljsku situaciju smatram da je neophodan što žurniji smještaj dječaka u adekvatnu ustanovu”.

Oboljeli je otpušten iz bolnice u Zagrebu 31.01.2013. godine i nalazi se u obitelji umjesto u adekvatnoj ustanovi po preporuci struke!

Pitamo vas je li ovo nečiji propust i treba li netko odgovarati?

Uvažena ministrice jeste li upoznati s ovim slučajem? Molimo Vas hitno pomognite ovoj obitelji.

Pokušavali smo doći do Vas i sve u detalje Vam izložiti, ali nažalost do Vas se ne može doći..

Preostalo nam je samo uputiti Vam javno pismo u dobroj vjeri.

Predlažemo vam da zadužite osobu iz ministarstva za stalan kontakt sa ovom obitelji. Majka obitelji se ne snalazi u administraciji… Potrebna joj je Vaša stručna pomoć iz ministarstva u neposrednom kontaktu telefonom i to svakodnevno.

Ispričavamo se što osobne podatke obitelji ne možemo javno iznijeti, ali Vi cijeli predmet imate u vašem ministarstvu pod gore napisanom Klasom…

Predsjednik

Marijo Drlje  dipl. oec.

0